Grad

Nastavlja se suzbijanje komaraca, provjerite gdje i kada

Nastavlja se suzbijanje komaraca, provjerite gdje i kada

Iz Sanitata Dubrovnik javljaju kako će nastaviti adulticidnu dezinsekciju pojedinih područja grada, i to metodom hladnog zamagljivanja (ULV).

Dana 4. srpnja (od 01,00 sat pa nadalje) zamagljivanjem će se obuhvatiti područje Ilijine Glavice, Pila i Ploča i to sljedeće ulice: Gornji kono, Pera Bakića, Zagrebačka, P. Krešimira IV, Zlatni Potok, Vlaha Bukovca, Frana Supila, Iza Grada, Branitelja Dubrovnika, Gradac, Splitski put uključujući sve sporedne ulice na ovom području. Nakon Pila i Ploča nastaviti će se sa zamagljivanjem Sustjepana, Čajkovića, Šumeta, Knežice i Bosanke.

– Skrećemo pažnju građanima, posebno onima koji boluju od astme ili drugih bolesti dišnih organa, da za vrijeme zamagljivanja zatvore vrata i prozore. Također upozoravamo vozače na povećani oprez u prometu za vrijeme trajanja akcije. Posebno se upozoravaju pčelari da za vrijeme zamagljivanja drže pčele u košnicama, dok se u potpunosti ne raziđe insekticidna magla. U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika, kao što su kiša ili pojačan vjetar, akcija se odgađa za sljedeći dan – poručuju iz Sanitata.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist