Kultura

NASTAVLJA SE RAZOTKRIVANJE Evo tko će nam se predstaviti večeras!

U nastavku aktivnosti u sklopu projekta Grad kandidat: Razotkrivanje umjetnici Vladimir Frelih i Igor Kuduz predstavit će svoje radove „Sunrise Cinema“ i „One Footage per Day“ u srijedu, 6. siječnja u 20 sati u četvrtoj lađi u Lazaretima.

Igor Kuduz prezentirat će fotografije koje je proteklih dana zabilježio na širem području Dubrovnika. Rođen je u Zagrebu 1967. godine, a 1995. diplomirao je na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. U svom radu Kuduz većinom koristi fotografiju. Na početku svog djelovanja služio se uvećanim presnimkama iz časopisa u foto-objektima i instalacijama. Zadnjih godina koristi instant-fotografiju i realizira serije fetiš fotografija. Izlagao je na izložbama i video festivalima od Zagreba i Ljubljane, preko Budimpešte i Berlina, pa sve do Kaira i New Yorka. Od 1995. godine Igor Kuduz vodi uspješan studio za vizualne komunikacije, specijaliziran u oblikovanju knjiga i korporativnom dizajnu.

Vladimir Frelih pripremit će virtualnu instalaciju “Sunrise cinema”. Zadnjih deset godina Frelih kroz samostalne i skupne izložbe aktivno djeluje na suvremenoj inozemnoj i domaćoj likovnoj sceni. Dobitnik je nekoliko inozemnih nagrada za svoj umjetnički rad. Njegovi se radovi također nalaze u više javnih i privatnih zbirki i fondacija suvremene umjetnosti (Kunstmuseum Bonn, Stadt Düsseldorf, MSU Zagreb). Od 2008. godine docent je na Odsjeku za likovnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku.

Pročitajte još

VIDEO/FESTIVAL SENTIMENTO Dubrovčani uživali u evergreenima uz ‘Tri tenora’ i DSO

Dulist

DESETO UMJETEONSTVO NA PORPORELI Školarci i Convivo oduševili publiku

Dulist.hr

TRI MJESECA DJEČJEG TRUDA Otvorena izložba polaznika Likovne radionice

Dulist.hr