Grad

Nastavlja se nadogradnja lapadske škole

Nastavlja se nadogradnja lapadske škole

Povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Grad Dubrovnik Nikola Pavlović potpisao je s tvrtkom TITAN CONSTRUCTA d.o.o. Ugovor o izvođenju druge faze nadogradnje i rekonstrukcije Osnovne škole Lapad u iznosu od 1.879.500,00 kuna, uključujući PDV.

U tijeku je betoniranje međukatne konstrukcije i zidova, dok su pri završetku radovi na uređenju školske kuhinje i restorana.

Povjerenik je procijenio da bi prekid radova mogao ugroziti sigurnost i zdravlje djece koja pohađaju osnovnu školu te da bi nastala nepopravljiva financijska šteta za Grad Dubrovnik. Također je uzeo u obzir da je proveden postupak javne nabave te da je Grad Dubrovnik obvezan potpisati ugovor o daljnjoj fazi radova sukladno važećem Okvirnom sporazumu. Sukladno tome predviđena su sredstva za ovo kapitalno ulaganje u Odluci o privremenom financiranju Grada Dubrovnika za 2015.

Radi potrebe rekonstrukcije i nadogradnje osnovne škole Lapad, Grad Dubrovnik proveo je postupak javne nabave za radove u kojem je, temeljem kriterija za odabir, Odlukom gradonačelnika Grada Dubrovnika od 13. kolovoza 2014. odabrana ponuda ponuditelja TITAN CONSTRUCTA d.o.o. iz Zagreba u iznosu od 6.890.429,01 kuna, uključujući PDV. Sukladno provedenom postupku javne nabave Grad Dubrovnik i TITAN CONSTRUCTA su 8. rujna 2014. sklopili Okvirni sporazum, kojim su utvrđene međusobne obveze i prava ugovornih strana.

Prema obvezama propisanim Okvirnim sporazumom sklopljen je 13. listopada 2014. Ugovor o radovima rekonstrukcije i nadogradnje Osnovne škole Lapad, i to za prvu fazu radova. Temeljem Okvirnog sporazuma Grad Dubrovnik se obvezao na sklapanje dodatnih ugovora po završetku prve faze radova. Sve obveze i prava iz Ugovora su ispunjene zaključno sa 31. prosinca 2014., a Grad Dubrovnik je izvođaču isplatio za izvedeni posao iznos od 1.099.998,81 kunu, uključujući PDV. Do konca 2014. izvedena je prva faza radova, u koju spadaju radovi rušenja dijela trakta A, međukatne konstrukcije i dijela zidova te jedne međukatne konstrukcije dijela trakta A.

Nakon potpisivanja ugovora o izvođenju druge faze rekonstrukcije i nadogradnje škole, izvođač je intenzivirao radove, tako da je u tijeku betoniranje međukatne konstrukcije i zidova, dok su pri završetku radovi na uređenju školske kuhinje i restorana.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist