Natrag
20.2.2019 14:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Nastavit ćemo uvažavati našu dijasporu”

19.4.2013 @ 13:42 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Svečano je obilježena 30. obljetnica bratimljenja Društva prijatelja dubrovačke starine i Kluba Dubrovnik iz Lime (Peru) u prostorijama Društva na Gundulićevoj poljani.

– Društvo od samih svojih početaka ima ne samo svoje članove nego i vjerne pratitelje i pomagače u dubrovačkom iseljeništvu u svijetu. Gospar Marko Burin je jedan od rijetkih koji je rođen u našem kraju, na Osojniku, a 1958. se iselio. Prema tome Društvo će i dalje u sklopu skrbi za baštinu itekako uvažavati i taj iseljenički dio, dubrovačku dijasporu koja je i od vremena Republike igrala veoma važnu ulogu u dubrovačkom životu, i javnom i privatnom- istaknuo je tom prigodom predsjednik DPDS-a Denis Orlić.

Uz njega nazočili su i Maja Mozara, predsjednica Hrvatske matice iseljenika iz Dubrovnika i Marko Burin iz Kluba Dubrovnik iz Lime.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana