Zanimljivosti

“Nastavit ćemo uvažavati našu dijasporu”

Svečano je obilježena 30. obljetnica bratimljenja Društva prijatelja dubrovačke starine i Kluba Dubrovnik iz Lime (Peru) u prostorijama Društva na Gundulićevoj poljani.

– Društvo od samih svojih početaka ima ne samo svoje članove nego i vjerne pratitelje i pomagače u dubrovačkom iseljeništvu u svijetu. Gospar Marko Burin je jedan od rijetkih koji je rođen u našem kraju, na Osojniku, a 1958. se iselio. Prema tome Društvo će i dalje u sklopu skrbi za baštinu itekako uvažavati i taj iseljenički dio, dubrovačku dijasporu koja je i od vremena Republike igrala veoma važnu ulogu u dubrovačkom životu, i javnom i privatnom- istaknuo je tom prigodom predsjednik DPDS-a Denis Orlić.

Uz njega nazočili su i Maja Mozara, predsjednica Hrvatske matice iseljenika iz Dubrovnika i Marko Burin iz Kluba Dubrovnik iz Lime.

Pročitajte još

Predstavljen Zbornik radova o Pupnatu autora Nevena Fazinića

Dulist

ULICAMA NAŠEG GRADA Klapa Linđo na skalinima Dominikanaca

Dulist

GOTOVA SANACIJA Peskarija se otvara ovog utorka!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija