Natrag
21.2.2019 21:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nastavak projekta ribogojilišta na novoj lokaciji

16.5.2012 @ 14:12 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnik za turizam more i poduzetništvo Maro Kristić na radnom su sastanku sa suvlasnicima i direktorom tvrtke Riba Mljet  Paul Clementsom Sparreboom, Ivom Dabelićem i William Josephom Cumbelichem te Alenom Krikićem razgovarali o projektu ribogojilišta.

Naime, nakon poteškoća kod realizacije projekta i promjene vodstva tvrtke novi su suvlasnici i direktor Riba Mljet župana i njegove suradnike izvijestili o planovima tvrtke odnosno o nastavku projekta ribogojilišta na novoj lokaciji. Ustvrdili su kako očekuju ishođenje lokacijske dozvole te raspisivanje natječaja za koncesiju kako bi unaprijedili uzgajalište ribe koje se nekada nalazilo u uvali Sobra.

Župan je kazao kako mu je drago da su potomci iseljenika pokrenuli gospodarske investicije u državi iz koje potječu. Nadalje, župan je rekao da je Županija i do sada izlazila u susret tvrtci Riba Mljet jer njenu djelatnost drži korisnom i pozitivnom. Stoga je ustvrdio kako će im osobno, ali i županijske službe, i ubuduće, u okviru prostorno-planske dokumentacije i propisa, pomagati. 

Župan je zaključio kako je Županija spremna kod raspisivanja natječaja predložiti da koncesija bude na rok od 20 godina.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana