Natrag
20.2.2019 13:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Nastava o ribama u Prirodoslovnom muzeju

7.3.2013 @ 10:21 Baldo Marunčić Zanimljivosti
5;5

Podijelite:

U Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik i ove se godine organizira program „Nastava u muzeju“.

Program obuhvaća izvanučioničku nastavu, tijekom koje se obrađuje nastavna jedinica „Ribe“. Učenici upoznaju sistematsku podjelu te biologiju i ekologiju morskih riba, a novostečeno znanje provjeravaju na muzejskim predmetima.

Gradivo predviđeno nastavnim planom i programom biologije za sedme razrede osnovnih i druge razrede srednjih škola, nadopunjeno je podatcima o muzejskom fundusu.

Uključene su vrste koje su tijekom prošlosti ulovljene na dubrovačkom području, a danas su regionalno izumrle ili kritično ugrožene.

Pored muzejskih predmeta u programu se koriste i svježi preparati hrskavičnjača i koštunjača na kojima učenici, secirajući ih, promatraju vanjske i unutarnje karakteristike.

Autorice programa su Jadranka Sulić Šprem, kustosica Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik i Tatjana Dobroslavić znanstvena novakinja sa Sveučilišta u Dubrovniku, Odjela za Akvakulturu. U programu su do sada sudjelovali učenici osnovne škole Cavtat, Gimnazije Dubrovnik i Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana