Zanimljivosti

Nastava o ribama u Prirodoslovnom muzeju

Nastava o ribama u Prirodoslovnom muzeju

U Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik i ove se godine organizira program „Nastava u muzeju“.

Program obuhvaća izvanučioničku nastavu, tijekom koje se obrađuje nastavna jedinica „Ribe“. Učenici upoznaju sistematsku podjelu te biologiju i ekologiju morskih riba, a novostečeno znanje provjeravaju na muzejskim predmetima.

Gradivo predviđeno nastavnim planom i programom biologije za sedme razrede osnovnih i druge razrede srednjih škola, nadopunjeno je podatcima o muzejskom fundusu.

Uključene su vrste koje su tijekom prošlosti ulovljene na dubrovačkom području, a danas su regionalno izumrle ili kritično ugrožene.

Pored muzejskih predmeta u programu se koriste i svježi preparati hrskavičnjača i koštunjača na kojima učenici, secirajući ih, promatraju vanjske i unutarnje karakteristike.

Autorice programa su Jadranka Sulić Šprem, kustosica Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik i Tatjana Dobroslavić znanstvena novakinja sa Sveučilišta u Dubrovniku, Odjela za Akvakulturu. U programu su do sada sudjelovali učenici osnovne škole Cavtat, Gimnazije Dubrovnik i Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist