Politika

NASLIJEDILA OBRADOVIĆA Nataša Gabričević nova je predsjednica dubrovačkog HNS-a

NASLIJEDILA OBRADOVIĆA Nataša Gabričević nova je predsjednica dubrovačkog HNS-a

Nataša Gabričević nova je predsjednica dubrovačke podružnice HNS-a, potvrdio je to danas bivši predsjednik ove stranke Miho Obradović.

Naime, kako je istaknuto na konferenciji za medije ovog ponedjeljka, prošlo je točno godinu dana kako je na čelo stranke došao Miho Obradović pa je bio dobar trenutak za promjenu ususret novoj godini. S obzirom da je Obradović dao ostavku, sedmeročlano predsjedništvo odabralo je novu osobu koja će voditi podružnicu u narednom periodu.

-Otkako sam postao predsjednik govorio sam da HNS nije i ne smije biti jedan čovjek. To je bio problem HNS-a u prošlosti. Otada smo ostali na jednome mandatu u Gradskome vijeću i dogovor unutar predsjedništva bio je da taj mandat pokušamo raspodijeliti na dvoje ili troje ljudi kroz godinu dana kako bi svi članovi HNS-a došli u javnost. Nažalost, napustio nas je naš Nenad Vekarić i time je HNS dobio drugi mandat, a nadamo se da će kroz nekoliko mjeseci HNS dobiti nazad i svoj treći mandat te samostalno imati svoj klub vijećnika. Ja ću idalje biti gradski vijećnik HNS-a, predsjednik sam kluba u Gradskom vijeću, član sam predsjedništva dubrovačkog i županijskog HNS-a. Samim time mislim da imam dovoljno prostora u medijima. Nataša Gabričević ne može ući u Gradsko vijeće jer nije bila na listi. Cijelo predsjedništvo jednoglasno je odlučilo da Nataša preuzme HNS – rekao je na konferenciji za medije Miho Obradović.

Nova predsjednica HNS-a istaknula je kako će ona pripremati dubrovačku podružnicu za predstojeće lokalne izbore te kako HNS promjenom vodstva ne mijenja smjer.

-Idalje ćemo se boriti protiv ideoloških podjela i birati način za ići naprijed. Naš stav ostaje identičan i s projektima. HNS kao najveća liberalna stranka i najjača oporba u Dubrovniku borit će se za sve projekte koje su naši koalicijski partneri prepoznali. Već smo u nekoliko navrata skrenuli pozornost da su jedini naši koalicijski partneri naši sugrađani. Nastavljamo se boriti protiv populizma i svih oblika diskriminacije – istaknula je Gabričević.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist