Crna kronika

NASILNIK POD ISTRAGOM Pokušaj ubojstva u Kuli Norinskoj

NASILNIK POD ISTRAGOM Pokušaj ubojstva u Kuli Norinskoj

‘Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. Kaznenog zakona u svezi članka 34. KZ-a, te protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. KZ-a. (9. 4. 2019.)’, stoji na stranicama Državnih odvjetništva RH

‘Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik 27. ožujka 2019. oko 12,40 sati na području općine Kula Norinska, u namjeri da liši života hrvatskog državljanina (1987.), uzeo nož i zamahnuo u smjeru gornjeg djela njegovog tijela, ali ga je oštećenik uspio blokirati držanjem i udarcima u tijelo i glavu.

Osnovano se sumnja da je drugookrivljenik (oštećenik iz prethodno opisanog događaja) na području općine Kula Norinska, u nakani teškog ozljeđivanja hrvatskog državljanina (1983., prvookrivljenik iz prethodno opisanog događaja) zatvorenom ga šakom i nogom udarao u lice te mu nanio tešku tjelesnu ozljedu (prijelom kostiju lijeve strane zida očne šupljine i prijelom kosti donje čeljusti).

Protiv prvookrivljenika je odlukom suca istrage nadležnog suda određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) dok se drugookrivljenik brani sa slobode’, nadalje piše u obavijesti DORH-a.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist