Aktualno

NAŠA ČITATELJICA PREKINULA ŠUTNJU ‘Šivana sam bez antestezije dva sata. Na ponovnu traumu poroda nisam spremna’

NAŠA ČITATELJICA PREKINULA ŠUTNJU 'Šivana sam bez antestezije dva sata. Na ponovnu traumu poroda nisam spremna'

Brojne žene prekinule su svoju šutnju i podijelile svoja traumatična iskustva iz bolnica diljem Hrvatske.

Naša čitateljica jedna je od tih hrabrih žena, kojima je ‘na živo’ rađena kiretaža, pobačaj, aspiracija, epiziotomija ili im je šivana međica nakon poroda, a pritom nisu dobile anesteziju (bez ikakvog objašnjenja da imaju tu opciju!). Odlučila je s nama i čitateljima DuLista podijeliti svoje bolno iskustvo poroda iz 2016. godine, a pritom je željela ostati anonimna.

Ako imate vlastitu priču o traumatičnom iskustvu, možete ju podijeliti i s nama na info@dulist.hr. Anonimnost je zagarantirana!

Dijelimo ga s vama u cijelosti:

‘Znači, više od 72 sata trudova, a četvrti, već kad sam bila luda i malaksala, na moju inicijativu završim u predrađaoni… Još jedna cijela noć trudova, jedan ipo pregled, ostavljena na milost i nemilost doktora, peti dan rodila – jedva.

Sječena između trudova, popucana cijela, iznutra i izvana, šivana bez antestezije skoro dva sata.

Rezultat? Tri mjeseca nisam mogla čučnuti, a kamoli se u postelji okrenuti s boka na bok. Svaka čast ekipi koja me taj zadnji dan preuzela, da nije bilo njih, još bih tamo bila u trudovima.

I hvala im jer će mi dijete vrlo vjerojatno biti jedino dijete… Jer na ponovnu traumu poroda i šivanja, stresa hoće li mi dijete preživjeti, nisam i ne vjerujem da ću ikad bit ponovno spremna.’.

Podsjetimo, cijela se Hrvatska digla na noge nakon što je Mostova zastupnica Ivana Ninčević Lesandrić podijelila potresno iskustvo s hitne gdje joj je kiretaža nakon spontanog pobačaja odrađena bez anestezije. Svojim je hrabrim istupom i ispričanim iskustvom pokrenula ‘lavinu’ komentara po pitanju ove (tabu) teme, i to najviše na društvenim mrežama, ali je i potaknula brojne žene na dijeljenje svojih traumtičnih iskustava.

Izvor fotografija:
DuList
Facebook/Screenshot: Udruga RODA – Roditelji u akciji

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist