Zanimljivosti

‘NAŠ SIN ŽELI BITI HRVATSKI VOJNIK’ Priča koja izaziva suze i ispunjava srce ponosom

'NAŠ SIN ŽELI BITI HRVATSKI VOJNIK' Priča koja izaziva suze i ispunjava srce ponosom

Djelatnicima Muzeja Domovinskog rata jedno je pismo zahvale njihova posjetitelja posebno privuklo pozornost. Divnu priču koju pismo prenosimo i mi.

Na samom početku, posjetitelj ističe kako su bili na putovanju u Hrvatskoj. Pet noći proveli su u Splitu, a pet u Dubrovniku. Bili su iznenađeni gostoljubivošću i ljepotom, kako zemlje, tako i ljudi. Njegove brige oko putovanja sa sinom koji ima intelektualne poteškoće nestale su, i to ubrzo nakon što su stigli, spominjući domaćine koji su im bili od velike pomoći. No, jedna je situacija stvorila suze u očima i ispunila srce ponosom, pogotovo što je unuka hrvatskih doseljenika.

– Dok smo bili u Muzeju Domovinskog rata u Dubrovniku, sinu smo (koji ne zna čitati) čitali sve informacije o postavu. Kad je naš sin počeo shvaćati detalje rata, rekao je da se želi pridružiti hrvatskoj vojsci. Rekli smo mu da ne može jer nismo hrvatski državljani, i odšetao je pogledati ostale prikaze. Kad sam ga ponovo pronašao, razgovarao je s čovjekom koji je uzeo naše karte na vratima i rekao mu da se želi pridružiti hrvatskoj vojsci. Brzo sam odmaknuo sina od čovjeka i rekao mu: ‘Josh, ne trebaju svi na svijetu znati što želiš raditi’ – navodi se u pismu. Zaposlenik koji je stajao na vratima podignuo je svoju ruku i rekao da pričekaju. Otišao je do ureda, vratio se i dao malenom Joshu značku Hrvatske vojske. Rekao mu da je dobrodošao u vojsku što je malenog Josha oduševilo!

-Ne mogu objasniti čudo koje sam osjećao zbog velikodušnosti i ljubaznosti ovog čovjeka. Ako netko zna tko je radio u Muzeju Domovinskog rata 7. kolovoza 2019., javite mu da je ovo najcjenjeniji suvenir našeg putovanja i njegovu ćemo dobrotu nositi u svojim srcima do kraja života – napisano je u pismu s potpisom Shawn O’Neal Staley.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist