Politika

Naš paket mjera nije znanstvena fantastika

Naš paket mjera nije znanstvena fantastika

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Teo Andrić i novi – stari župan  Nikola Dobroslavić održali su danas u prostorijama HDZ-a konferenciju za novinare.

– Ostvarili  smo izniman uspjeh na izborima u Županiji, dok smo u Dubrovniku ostvarili relativan uspjeh. Važno je da Grad  i njegovo vodstvo budu na crti zaštite interesa Grada i Županije, onako kako smo radili mi u Županiji cijeli mandat zbog čega smo dobili široku potporu. No, u gradu do sada toga nije bilo, a vodstvo nije osiguralo zaštitu tih interesa, a gradonačelnik nije razumio važnost Pelješkog mosta, već je naknadno kao i premijer Milanović shvatio njegovu važnost. Prije je govorio da je on „iluzija za budale“, dok ga sada Europa prikazuje kao jedino rješenje – rekao je župan Nikola Dobroslavić dodavši kako Dubrovnik i dalje mora biti administrativno središte Županije.

– Vlahušić je nosio ključe od Grada u Split, a to je neoprostivo. Institucije su iseljene iz Grada, a da građanima nije dano nikakvo objašnjenje. Ovakvo gradsko vodstvo ne daje jamstvo da će zaštiti interese Grada i Županije ne zaslužuju još jedan mandat – dodao je Dobroslavić istaknuvši podršku Teu Andriću ukao kandidatu za gradonačelnika Dubrovnika.

– Teo Andrić to može i ima moju apsolutnu potporu te sam uvjeren da će građani to prepoznati. Uvjeren sam da će nadoknaditi malu razilku i da će biti pobjednik – zaključio je.
 
Teo Andrić predstavio je svoje  programske odrednice. 

– Sada imamo pojačano djelovanje tvornice ideja koje graniče sa znanstvenom fantastikom. Primjerice s pokazom – dakle 10 kuna žičara, 10 kuna taksi, a mislim da ćemo za 10 kuna moći objedoivati u restoranu, kupiti košulju ili cipele, te kupiti auto za 10 kuna. Sva ta obećanja bila su aktualna i prije 4 godine i nisu ostvarena, a krenulo se u neke „nazovi“ projekte – rekao je uvodno Teo Andrić dodavši:

– Naš paket mjera nije znanstvena fantastika. Ne želimo davati lažna obećanja i nećemo obećavati što ne možemo ispuniti – naglasio je Andrić.

Predstavio je sedam glavnih točaka svog programa, u čijem je središtu, kako je naglasio čovjek. Tako će, ukoliko osvoji mandat u Dubrovniku, dubrovačkim umirovljenicima dosadašnji dodatak sa 200 povećati na 500 kuna. Također će obiteljima sa četvero i više djece osigurati mjesečnu naknadu od 3 tisuće kuna. Namjerava, dodao je, uvesti i besplatnu vodu svim dubrovačkim obiteljiam  na način da ne plaćaju vodu do 10 kubika.  

–   To će nešto koštati Grad Dubrovnik, no s reorganizacijom Vodovoda ta će se cijena moći kompenzirati – pojasnio je Andrić.

Također će dubrovačkim studentima koji studiraju izvan Dubrovnika omogućiti dva puta godišnje besplatne autobusne karte (za Božić i za Uskrs). Što se pak tiče legalizacije bespravno izgrađenih objekata istaknuo je kako će omogućiti obročno plaćanje naknada na 48 rata. Napomenuo je kako će uvesti i besplatni Internet za cijelo područje Grada Dubrovnika.

– Iduće godine tiskaju se potpuno novi udžbenici. Ne želim spominjati ministra Jovanovića, no ono što on radi meni je sumnjivo. Stoga ćemo omogućiti besplatne udžbenike za svako dijete u osnovnoj školi – pojasnio je Andrić.   

Na kraju konferencije za novinare Teo Andrić komentirao je objavu GONG-a vezano za korištenje podataka pacijenata u predizborne svrhe od strane gradonačelnika Vlahušića.

– Nevjerojatno je da kao liječnik koristi pacijente u kampanji. To je katastrofa i nikako mu ne ide na čast – zaključio je Andrić.

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović