Kultura

‘NARODI NAM SE KRALJ NEBESKI’ Božićni koncert u crkvi Male braće

Tradicionalni božićni koncert koji se od 1991. godine neprekidno održava na isti datum i na istom mjestu – 27. prosinca u crkvi Male braće, i ove će godine okupiti Dubrovački simfonijski orkestar, dubrovačke zborove, soliste, dirigente i jednu klapu. ‘Narodi nam se kralj nebeski’ naziv je ovogodišnjeg koncerta tradicionalnih božićnih pjesama i napjeva. Početak koncerta je u 20 sati, a ulaz na koncert je besplatan.

Na koncertu sudjeluju Dubrovački simfonijski orkestar, Mješoviti zbor Libertas, Katedralni madrigalisti i Katedralni zbor, Dubrovački komorni zbor, klapa Atlant te sopranistice Laura Hladilo i Paulina Đapo, a koncertom će ravnati Maja Marušić, Frano Krasovac i Viktor Lenert.

Neke od pjesama koje će se izvesti su tradicionalne ‘Narodi nam se kralj nebeski’, ‘Veselje ti navješćujem’, ‘U sve vrijeme godišta’, ‘Veseli se Majko Božja’, ‘Radujte se narodi’, zatim ‘Ave Maria’, ‘Malom Isusu’, ‘Tiha noć’ i brojne druge.

Pročitajte još

IZLOŽBA U TEATRU Grad i Sv. Vlaho u očima naših umjetnika

Dulist

U ZNAKU VELIKIH OBLJETNICA Cjeloviti vodič kroz program Noći muzeja 2020.

Dulist

U DUBROVAČKIM KNJIŽNICAMA Otvorena izložba inozemnih autora na temu Parca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija