Grad

Napustio nas je priznati prosvjetni djelatnik prof. Stijepo Bakija

Napustio nas je priznati prosvjetni djelatnik prof. Stijepo Bakija

Trećeg svibnja u svom domu i u krugu obitelji u 87. godini umro je poznati dubrovački prosvjetni djelatnik, profesor povijesti i dugogodišnji ravnatelj dubrovačke Gimnazije prof. Stijepo Bakija.
Prof. Stijepo Bakija rođen je 15. kolovoza 1930. u Dubravci, Konavle. U početku svoje pedagoške karijere, radi kao nastavnik zemljopisa i povijesti u osnovnim školama u okolici Splita, na otoku Šolti te u Kaštel Novom. Godine 1961. dolazi u Osnovnu školu Orašac. 1964. postaje prvi ravnatelj novoizgrađene Osnovne škole ‘Antun Masle’, a od 1974. godine pa do njenog ukidanja ravnatelj je Gimnazije u Dubrovniku.

Nakon integracije svih srednjih škola u Dubrovniku u Centar za odgoj i usmjereno obrazovanje 1979. godine prelazi u novu radnu organizaciju, u jednom razdoblju obnaša dužnost ravnatelja, a u zasluženu mirovinu odlazi kao ravnatelj Gimnazije Dubrovnik.

Završio je poslijediplomski studij Kultura istočne jadranske obale Sveučilišta u Zagrebu 1986. i obranom teme ‘Povijesno i zemljopisno značenje Gruža između dva rata’ stekao titulu magistra znanosti.

Uz pedagoški rad čitav svoj radni vijek posvetio je odgoju i obrazovanju mladih generacija, a sigurno je mnogima ostao u lijepoj i trajnoj uspomeni.

Od pokojnog profesora obitelj i prijatelji oprostit će se u petak 05. svibnja u 17 sati na groblju Boninovo.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist