Natrag
18.3.2019 20:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

Napustio nas je hrvatski chef Andrej Barbieri

10.3.2019 @ 9:32 Dulist Aktualno

Podijelite:

Hrvatski chef Andrej Barbieri preminuo je u subotu u 50. godini života. 

Rođeni Zagrepčanin, nakon djetinjstva provedenog u Lovranu, kao vrlo mlad otišao je u Italiju gdje se zbližava s gastrozofijom slowfooda, a od 1999. godine, posvećen je isključivo kulinarstvu. Kad se vratio iz Italije, posvetio se upravo tradicijskoj kuhinji. ‘Radio sam zapravo jela koja su imitirala tradiciju. Izgleda kao tradicionalno, no zapravo je moderno’, rekao je u razgovoru za DuList u 2016. godini prilikom boravka u Dubrovniku i sudjelovanja na Good Food Festivalu.

Barbieri je ostavio veliki trag u kulinarskom svijetu. Bio je glavni chef u nekoliko hrvatskih restorana, sudjelovao je u poznatim hrvatskim kulinarskim showowima, a surađivao je i s brojnim gastronomskim časopisima. U 2017. godini otvorio je prvi hrvatski restoran u dalekom Kataru.

‘Dubrovnik ima specifikum’
Nije se ‘slijepo’ držao tradicije, ali je ipak imao klasičan odnos prema hrani. ‘Malo sam se odmaknuo od onoga što bih nazvao kodificirana tradicija’, rekao nam je tada. Dubrovnik je smatrao gradom ‘koji ima neki svoj specifikum’.

– Imate zaista zanimljiv tradicionalni gastronomski okus, pri tome mislim na cijelu regiju, od Pelješca, preko otoka do Kona­vala. A i zaleđe je gastronomski jako zanimljivo – istaknuo je Barbieri. Od ovog se najsimpatičnijeg hrvatskog chefa putem društvenih mreža opraštaju i brojne poznate osobe.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana