Grad

Napustio nas je gospar Tonko Kolendić, čovjek koji je stvarao Atlas

Napustio nas je gospar Tonko Kolendić, čovjek koji je stvarao Atlas

Gospar Tonko Kolendić, ugledan dubrovački turistički djelatnik i čovjek koji je stvarao Atlas, preminuo je u subotu u 78. godini života.

Gospar Tonko cijeli je svoj radni vijek proveo u Atlasu, najprije kao operativac pa komercijalist da bi osamdesetih godina prošlog stoljeća preuzeo odgovornu dužnost šefa odjela za Veliku Britaniju i Skandinaviju. U svojoj poslovnoj karijeri bio je i direktor inozemnog turizma Atlasa, a od devedesetih do privatizacije ove najznačajnije dubrovačke turističke agencije, bio je njen izvršni direktor, a potom sve do umirovljenja Atlasov savjetnik.

Kao i svi Dubrovčani najteže je dane njegova agencija prolazila u Domovinskom ratu. Tada je Hrvatskoj vojsci dao na raspolaganje sve Atlasove resurse, vozni park, brodove, hotelske sobe za smještaj stradalnika. Po završetku Domovinskog rata krenulo se iz početka pa je gospar Tonko posebne napore izdvajao kako bi Dubrovnik vratio na turističku kartu svijeta. Tada je svojim utjecajem, ali i stečenim poznanstvima u turističkom sektoru uspješno, nanovo, predstavljao Dubrovnik kao sigurnu i poželjnu destinaciju.

Brojna ‘obitelj’ nekadašnjih Atlasovaca s tugom je primila vijest o odlasku Tonka Kolendića. Gospar Tonko će ostati zapamćen kao čovjek koji je cijeli svoj poslovni život posvetio Atlasu te je ljubav prema poslu i sve svoje znanje prenio na brojne mlade generacije danas priznatih dubrovačkih turističkih djelatnika.

Posljednji ispraćaj Tonka Kolendića održat će se u srijedu u 10 sati na groblju Boninovo.

 

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist