Grad

Napreduju radovi u Ulici kardinala Stepinca

Napreduju radovi u Ulici kardinala Stepinca

Radovi izgradnje kolektora oborinske odvodnje, rekonstrukcije javne rasvjete i održavanja vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici kardinala Stepinca, započeti krajem studenog, odvijaju se prema planu.

Zajednički projekt Grada Dubrovnika i Vodovoda Dubrovnik vrijedan je 6,2 milijuna kuna bez PDV-a, a njegovom realizacijom napokon će se riješiti problem oborinske odvodnje ovog dijela Lapada.

Novi sustav oborinske spojit će se na postojeći oborinski kolektor koji od Pošte Lapad prolazi kroz šetnicu Lapad. Osim ugradnje cjevovoda, projekt obuhvaća i rekonstrukciju dionice ceste na način da će se urediti površinski asfaltni sloj koji je sada u lošem stanju, izgraditi nogostupi na dijelovima ceste gdje to bude moguće i rekonstruirati javna rasvjeta.

Sukladno provedenom javnom natječaju radove izvodi tvrtka Strabag, a ugovoreni rok završetka ove investicije je pet mjeseci od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Na samom gradilištu na snazi je privremena regulacija prometa za 1. dionicu (gledajući od Hotela Neptun) u dužini od cca 300 metara. Na navedenoj dionici prošlog tjedna su završeni radovi polaganja oborinske odvodnje (do izlaza iz Hotela Kompas) te su u paralelnom kanalu uz južni rub ceste od početka 1. dionice pokrenuti radovi polaganja distribucijskih telekomunikacijskih instalacija HT-a i novih vodovodnih instalacija. Pokrenuti su i radovi uklanjanja stupova javne rasvjete i NN mreže koje izvodi HEP, a kako bi se započelo s iskopom kanala za napojne kabele nove javne rasvjete uz sjeverni rub ceste. Predviđa se da će početkom veljače započeti izvođenje radova na 2. dionici.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist