Grad

NAPREDUJU PUNOM PAROM Radovi u Ulici kardinala Stepinca gotovi do svibnja

Radove na izgradnji kolektora oborinske odvodnje u Ulici kardinala Stepinca obišao je ovog ponedjeljka ujutro gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima. Gradonačelnik je naglasio kako je ovo jedna od najneuređenijih ulica Grada Dubrovnika uz Lapadsku obalu te da se nalazila u očajnom stanju.

-Radovi obuhvaćaju izmjenu postojeće vodovodne mreže, izgradnju oborinske odvodnje, nogostupa i kompletno uređenje ulice. Očekujemo da će biti gotovi u svibnju. Radovi dobro napreduju, a i vremenske prilike su nam do sada išle na ruku. Radovi su obuhvatili i izgradnju kompletne javne rasvjete. Očekuje se da će ukupan trošak izgradnje uključujući sredstva Grada i Vodovoda biti malo viša od sedam milijuna kuna. Bilo je nešto više radova, što je normalno. U ove radove ne ubrajamo ono što radi Hrvatski Telekom o svome trošku. Ovo je prva faaza uređenja, a kasnije će ići i faza do Hotela Neptun gdje ćemo urediti rasvjetu i taj dio ulice.

Glavni nadzorni inženjer iz Instituta IGH Vedran Kosović naglasio je kako je izvođač angažirao kadar koji im daje za pravo misliti da će sve biti kvalitetno izvedeno.

-Projekti su dosta zahtjevni, radimo u gradskoj ulici koja ima dosta instalacija, zidova upitne nosivosti, ali za sada sve protječe u redu. Zahvalio bih stanarima koji su s nama uspostaviti korektnu suradnju – rekao je Kosović.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OSVOJILI VIKEND U DUBROVNIKU Nada i Josip iz Gornjeg Stupnika dobitnici su nagradnog natječaja gradske Turističke zajednice

Dulist

NAKON PETICIJE MAMA Libertas će raspored linija 2A i 5 uskladiti sa zahtjevima građana

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija