Grad

‘NAPRAVLJEN VELIK POSAO’ Završena energetska obnova vrtića Izviđač

'NAPRAVLJEN VELIK POSAO' Završena energetska obnova vrtića Izviđač

Konferencija za medije povodom završetka radova na energetskoj obnovi zgrade vrtića Izviđač održana je ovog četvrtka, a predstavnicima medija obratili su se gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać i predstavnik izvođača radova Miho Klečak.

-Ove godine već smo obnovili vrtić Ciciban, a kao što vidite i sami od fasade do otvora, sve na ovom vrtiću je novo. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi 3.834.229,13 kuna s PDV-om, a Grad Dubrovnik je iz EU fondova osigurao bespovratno 2.107.155 kuna. Kontinuirano nastavljamo ulagati u naše ustanove kako predškolskog karaktera tako i osnovnoškolskog. Zahvalio bih i ravnateljici vrtića Boji Milan Mustać. Kada se radi treba se malo i ‘stisnut’, ali oni su to izdržali i sada su se vratili u obnovljeni vrtić. Ovdje smo imali situaciju gdje smo dodatno morali raditi na krovištu i nismo htjeli to ostaviti sa strane – poručio je Franković.

– Ovdje je napravljen veliki posao. Jedno vrijeme nam je bilo jako teško, no uspjeli smo izdržati i sada smo se sretno vratili. Ovaj vrtić je započeo sa svojim radom 1961. godine i ima 58 godina. On se sastoji od stare i nove zgrade, a nova je napravljena negdje 1968. godine. U ovom se vrtiću nalazi sedam skupina sa 130 djece, 14 odgajatelja i četiri pomoćne radnice. Kao što vidite vrtić je napravljen namjenski i našoj djeci i roditeljima želimo da ovaj vrtić bude mjesto radosti i igre – izjavila je Milan Mustać.

Gradonačelnik je nakon konferencije obišao vrtić gdje su mu djeca vrtića uručila božićni poklon.

Podsjetimo, energetska obnova zgrade dječjeg vrtića ‘Izviđač’ jedan je u nizu projekata u predškolskom odgoju kojim Grad Dubrovnik podiže razinu kvalitete infrastrukture za najmlađe. Radovi na zgradi vrtića obuhvatili su zamjenu vanjske stolarije na novoj i staroj zgradi vrtića, te dodatno toplinsko izoliranje vanjskih zidova i stropa nove zgrade vrtića. Krovište iznad negrijanog tavanskog prostora i pročelje starog dijela zgrade su sanirani. Postojeći toplovodni sustav grijanja zamijenjen je elektro kotlovima, te je ugrađen novi sustav za grijanje i hlađenje pomoću dizalica topline, što će rezultirati smanjenom potrošnjom energije i smanjenom emisijom ugljikovog dioksida. Radovi su završeni u ugovorenom roku, a projektom je znatno povećana energetska učinkovitost zgrade gradskog vrtića te su umanjeni budući izdaci za utrošak energije.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist