Aktualno

NAPORAN DAN ZA VATROGASCE Čak pet požara u posljednja 24 sata

Požar i vatrogasci (Ilustracija)

Prema informacijama iz Županijskog centra 112, čak pet požara dogodila su se u posljednja 24 sata.

Tako je u petak u 10.05 sati u ŽC 112 Dubrovnik zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora na otoku Šipanu, između Suđurđa i Šipanske Luke. Požar je lokaliziran u 10.05 sati, a potpuno ugašen oko 16.20 sati. Izgorjelo je oko 20 x 50 m borove šume. Na intervenciju su izašli JVP Dubrovački vatrogasci.

Isti dan, u 14.51 zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora nastalom uslijed udara groma poviše Lisca u Dubrovačkom primorju. Požar je uz pomoć kiše ugašen oko 16.30 sati. Izgorjelo je oko 3000 m2 trave u polju. Na intervenciju su izašli JVP Dubrovački primorje.

O požaru otvorenog prostora otoku Šipanu – Rt Prtuša nastalog uslijed udara groma, u ŽC 112 zaprimljena je dojava u 18.29 sati. Požar je ugašen u 20.05 sati, a izgorjela površina je 8 x 5 m šume i niskog raslinja. Na intervenciju su izašli JVP Dubrovački vatrogasci.

Samo sat vremena kasnije, točnije u 19.22 sati u ŽC 112 Dubrovnik zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na području Binge na otoku Lopudu. Požar je lokaliziran u 21.00 sati. Izgorjela površina je 10 x 10 m šume i niskog raslinja. Na intervenciju su izašli JVP Dubrovački vatrogasci.

Istu večer, u 22 sata uslijed udara groma došlo je do požara u mjestu Maranovići na otoku Mljetu. Brzom intervencijom JVP Mljet požar je ugašen, a gasilo ga je pet vatrogasaca s dva vozila. Izgorjela površina 5 x 5m, a gorjelo je nisko raslinje i jedan bor.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist