Politika

“Napili biste se od sreće da me smijenite!”

"Napili biste se od sreće da me smijenite!"

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na vrlo se neugodan način obrušio na vijećnike HDZ-a odgovarajući na pitanje vijećnika Tea Andrića.

Drznuo se tako još jednom isticati njihove rodbinske veze povezavši vijećnicu Sanju Puticu i oca joj, zamjenika direktora Zračne luke Dubrovnik Frana Luetića. Sve iz razloga što je Putica zajedno s kolegicom joj Marunčić prije dva dana kritizirala njegov projekt Zračnog mosta do Zagreba, a poznato je kako Vlahušiću još nije pošlo za rukom za taj svoj predizborni projekt jeftinijeg putovanja Dubrovčana zrakoplovom do Zagreba dobiti i novac Zračne luke Dubrovnik.

Osim toga, uvrijedio je i vijećnika Tea Andrića kritiziravši kako je on zaposlenik Plovputa, bez po Vlahušiću, odgovarajuće stručne spreme.

– Ovo doživljavam da ste me to pitali kao uvaženi kapetan, najiskusniji na ovom području, direktor Plovputa i da su Vaše stručne kvalifikacije toliko visoke da ste zaslužili biti direktor Plovputa i da znate najbolje sve o tome. Ili imamo kćerku koja kaže da Dubrovčani ne smiju putovati jeftinije jer je to otac rekao… – govorio je Vlahušić, uvrijedivši time vijećnicu Sanju Puticu koja je tražila ispriku gradonačelnika.

– Ja prihvaćam ispriku – govorio je Vlahušić, dodavši da je neuobičajeno "da takvi genijalci koji vode javne tvrtke ne vode računa o interesima ljudi u ovome gradu koji ne mogu putovati jer nemaju dovoljno novaca".

– Što ste htjeli postići pričom o Plovputu? Kakvi kapetani, što hoćete reći, da loše radim? Nisam ja direktor već rukovoditelj plovnog područja Dubrovnik i čovjek po sistematizaciji ne mora biti kapetan. E, vi se gospodine upirete da me smijenite s tog mjesta i napili biste se od sreće da me smijenite. Možete me smijeniti 16 puta, ali nećete me nikad pokoriti – govorio je Andrić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist