Aktualno

Napadnuta aktivistica je Dubrovkinja!

Aktivistica Građanske akcije koja je sinoć napadnuta ispred zagrebačkog hotela Sheraton je Dubrovkinja M.R., doznaje duList.

Naime, na Facebook profilu Građanske akcije je objavljeno kako su aktivisti došli ispred hotela s transparentom dužine 10 metara na kojem je pisalo 'detuđmanizacija'. U hotelu se održavala tribina "Dr. Franjo Tuđman – vizionar i državnik", u organizaciji Hrvatskog memorijalnog dokumentacijskog centra Domovinskog rata i Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta.

– Karamarkove priče o novom, drugačijem HDZ-u ponovno su se pokazale neistinitima. Njihov je član (očitog geografskog podrijetla), naviknut da policija postupa kako oni sviraju, našu večerašnju akciju i obljetnicu smrti svojeg prvog predsjednika odlučio proslaviti radno. Kako to valjda i kod kuće čini, napao je našu aktivisticu, upola manju od sebe, i počastio je epitetima s kojima valjda časti majku kad mu skuha lošu večeru: "kurva me snima" i srušio je na pod. Policija je ispočetka postupala po navici i htjela nas koji smo je obranili od cipelarenja utrpati u maricu. No, policajac u civilu je istrčao iz Sheratona i – još uvijek s telefonom na uhu – spriječio kolege da to učine. Pritom, nismo vidjeli da su legitimirali ijednog HDZ-ovca, unatoč prijetnjama jednog od njih da "unutra ima puno branitelja koji će rado izići i pokazati nam svima" – ističu na Facebook grupi Građanska akcija.

Naveli su i da je policija napravila izvid, te da su neki policajci svjedočili nemilom događaju ali nisu na vrijeme reagirali i zaustavili napad. Inače, najavljeni govornici na tribini su bili  Milan Kovač, dr. Ante Nazor, dr. Miroslav Tuđman, Jadranka Jureško-Kero, general Damir Krstičević i Tomislav Karamarko.

Pročitajte još

NIJE SVUGDJE IZVRSNO Gdje je more bilo dobro, a gdje zadovoljavajuće kakvoće?

Dulist

Dubrovčanin Đuro Lubura predsjednik Hrvatske Mense

Dulist

NE NASJEDAJTE Cirkuliraju lažne poruke o nagradnoj igri Hrvatske pošte

Dulist