Natrag
26.4.2019 12:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘NANJUŠILA IH MOLLY’ Crnogorski državljani ‘pali’ na granici s preko 60 kilograma marihuane

21.2.2019 @ 16:29 Leona Rašica Crna kronika
20;20

Podijelite:

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaplijenila je u popodnevnim satima ove srijede na graničkom prijelazu Nova Sela 118 paketića marihuane, teških preko 61 kilograma, a prema procjeni na tržištu vrijednih oko šest milijuna kuna.

-Na graničnom prijelazu zaustavljeno je vozilo crnogorskih registarskih oznaka u kojem se nalazio vozač, 37-godišnji državljanin Crne Gore, a na mjestu suvozača bio je 57-godišnjak istog državljanstva. Zbog sumnje u mogući prijevoz opijata na vozilu je izvršen detaljni pregled. Pri tome policija koristi sve ljudske potencijale, tehnička sredstva, a i pse. Ovaj put naša kuja Molly je reagirala nakon čega je od nadležnog odvjetništva i suca istrage zatražen nalog za pretragu vozila. Pretragom priključnog vozila koje se nalazilo uz vozilo crnogorskih nacionalnih oznaka, tzv. trailera, u prenačinjenom prostoru pronađeno je 118 paketića sa zelenom biljnom suhom tvari, nalik na opojnu drogu marihuanu. Kriminalističko istraživanje u odnosu na ovo kazneno djelo se i dalje nastavlja, a dvojica državljana će nakon ispitivanja biti predana pritvorskom nadzorniku – rekao je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević dodavši kako je ovo nastavak kontinuiteta u sprječavanju prometa opojnih driga koje ova Policijska uprava provodi.

-S obzirom na našu granicu, ljude i tehnička sredstva kojima raspolažemo, područje juga Hrvatske sve se više izbjegava za tranzit drogama. Ipak, svjedoci smo da, posebno za vrijeme juga, morem doplutaju paketići marihuane – naglasio je Pavličević.

Inače, kujici Molly ovo je prva velika zapljena nakon obuke za policijskog psa ‘detektiva’ za droge.

Komentari

O autoru: Leona Rašica


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana