Crna kronika

‘NANJUŠILA IH MOLLY’ Crnogorski državljani ‘pali’ na granici s preko 60 kilograma marihuane

'NANJUŠILA IH MOLLY' Crnogorski državljani 'pali' na granici s preko 60 kilograma marihuane

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaplijenila je u popodnevnim satima ove srijede na graničkom prijelazu Nova Sela 118 paketića marihuane, teških preko 61 kilograma, a prema procjeni na tržištu vrijednih oko šest milijuna kuna.

-Na graničnom prijelazu zaustavljeno je vozilo crnogorskih registarskih oznaka u kojem se nalazio vozač, 37-godišnji državljanin Crne Gore, a na mjestu suvozača bio je 57-godišnjak istog državljanstva. Zbog sumnje u mogući prijevoz opijata na vozilu je izvršen detaljni pregled. Pri tome policija koristi sve ljudske potencijale, tehnička sredstva, a i pse. Ovaj put naša kuja Molly je reagirala nakon čega je od nadležnog odvjetništva i suca istrage zatražen nalog za pretragu vozila. Pretragom priključnog vozila koje se nalazilo uz vozilo crnogorskih nacionalnih oznaka, tzv. trailera, u prenačinjenom prostoru pronađeno je 118 paketića sa zelenom biljnom suhom tvari, nalik na opojnu drogu marihuanu. Kriminalističko istraživanje u odnosu na ovo kazneno djelo se i dalje nastavlja, a dvojica državljana će nakon ispitivanja biti predana pritvorskom nadzorniku – rekao je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević dodavši kako je ovo nastavak kontinuiteta u sprječavanju prometa opojnih driga koje ova Policijska uprava provodi.

-S obzirom na našu granicu, ljude i tehnička sredstva kojima raspolažemo, područje juga Hrvatske sve se više izbjegava za tranzit drogama. Ipak, svjedoci smo da, posebno za vrijeme juga, morem doplutaju paketići marihuane – naglasio je Pavličević.

Inače, kujici Molly ovo je prva velika zapljena nakon obuke za policijskog psa ‘detektiva’ za droge.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist