Hrvatska

‘NAMJERNA PROVOKACIJA’ Milanović napustio obilježavanje obljetnice akcije ‘Bljesak’

'NAMJERNA PROVOKACIJA' Milanović napustio obilježavanje obljetnice akcije 'Bljesak'

Obilježavanje 25 godina od vojno-redarstvene akcije Bljesak počelo je incidentom budući da je predsjednik Zoran Milanović napustio proslavu. Kako prenosi Večernji list, Milanović je iznenada izišao pred novinare te je rekao kako neće sudjelovati u svečanosti i neće polagati vijence jer su se pojavila dva muškarca s majicama HOS-a na kojima je pisalo Za dom spremni. Predsjednik je to smatrao provokacijom.

– To je namjerna provokacija, smatram to gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. Ovo se na žalost moralo dogoditi jer je netko htio da se dogodi, ja u tome neću sudjelovati. Premijera i predsjednika Sabora razumijem, oni moraju. Dok god uvjeti budu ovakvi, ja u tome sudjelovati neću – rekao je Milanović.

O ovome se oglasio i premijer Andrej Plenković.

-Njemu je očito netko javio da neki od sudionika obilježavanja ima majicu s grbom HOS-a, to je njegova odluka. Uvijek smo poštovali žrtvu hrvatskih branitelja pa nikada nećete od nas čuti da ploču s imenima branitelja se može baciti. Tako je i s onom pločom koja je premještena iz Jasenovca za što smatram da je dobro. Njegovo je pravo da ode, naša obveza je da ostanemo ovdje – rekao je Plenković.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković istaknuo je kako mu je ‘žao mi što se danas dogodila ova situacija’, donosi Večernji list.

-Mislim da to nije bilo primjereno. Podsjetio bih da je predsjednik Milanović svojim izjavama u Jasenovcu ponovno otvorio te svjetonazorske prijepore – istaknuo je Jandroković.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist