DuList IN

“Namaskar”, Rishi i Shilpa!

“Namaskar”, Rishi i Shilpa!

Dubrovnik, jedan od vodećih gradova na listi romantičnih odredišta u svijetu, tradicionalnim indijskom pozdravom zaželio je dobrodošlicu mladencima Rishi i Shilpu, a koji su odabrali povijesni Dubrovnik za lokaciju svog magičnog trodnevnog vjenčanja.

Nakon prošlotjednog indijskog vjenčanja, i ovaj vikend Dubrovnik je posjetilo 300 gostiju iz Indije i svijeta koji su prešli dalek put kako bi zajedno sa sretnim mladencima, proslavili njihov 'dan iz snova'.  
 
Ovo senzacionalno vjenčanje u organizaciji Dubrovnik eventa, a koje se održava prema tradicionalnim hindu običajima, započelo je u četvrtak, 14.lipnja, svečanim koktelom dobrodošlice na jedrenjaku Karaka i plesom do sitnih jutarnjih sati. Nastavilo se u petak, 15.lipnja, kada se na stjenovitoj plaži hotela Libertas Rixos održala  'mehendi' ceremonija –tzv ceremonija kane,  gdje je mlada Rishi odabrala šare kojom su joj se ukrasile ruke i stopala, a što je simbol plodnosti i ljubav.
 
Ukrašena Rishi pridružila se gostima na ceremoniji 'Sangheet', tradicionalnoj ceremoniji kojom se mladenci pripremaju za svoj poseban dan. Folklorni ansambl Linđo predstavio je tradicionalne plesove Dubrovnika, dok su brojni gosti kušali vrhunske delicije koje je pripremio Chef kuhinje Özgür Donertas I Libertas Rixos gastro tim.
 
Ovo uistinu posebno vjenčanje, s pomno odabranom koreografijom, i bogatom dekoracijom s preko tisuću cvjetnih aranžmana, podsjeća na kazališni spektakl, u kojem sudjeluju ne samo mladenci već i brojni gosti. Vjenčanje se nastavlja večeras, kada će se na svečanoj Sindhi ceremoniji vjenčanja, mladenci obvezati na vjernost i poštovanje.
 
Mlada će nositi 'sari', tradicionalnu indijsku odjeću, i to crvene boje, koja se štuje u Indiji i ujedno je boja vjenčanja i ljubavi. Na samoj ceremoniji  su planirani brojni obredi – crvenim prahom se posipa mlada, mladoženja mladoj veže tradicionalni nakit 'mangal sutru'… Najfinijim šampanjcima, svečanom večerom i  uz taktove romantične glazbe Rishi i Shilpa uplovit će u bračnu luku.
 
Još jednim atraktivnim vjenčanjem Dubrovnik je potvrdio kako je jedna od vodećih svjetskih destinacija za vjenčanja, a što su prepoznali i brojni strani mediji.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist