Aktualno

Nakon više od dvije godine raspisan natječaj za direktora Zračne luke

Nakon više od dvije godine raspisan natječaj za direktora Zračne luke

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture konačno je 15. siječnja raspisalo natječaj za direktora Zračne luke Dubrovnik. Treba podsjetiti kako je nakon isteka mandata bivšeg direktora Roka Tolića natječaj bio raspisan u lipnju 2017. godine. No, poništen je, a budući da je Roku Toliću mandat istekao u rujnu, donesena je odluka da mu se isti produži do kraja te godine. Početkom 2018. Vlada RH na prijedlog Skupštine Zračne luke imenovala je Frana Luetića na čelnu poziciju u Zračnoj luci sve do raspisivanja natječaja za novog direktora. Vlada RH tri je puta Luetiću produljivala mandat, a sada je ministarstvo napokon raspisalo natječaj.

Uvjeti koje kandidati moraju ispunjavati, među ostalim, su završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij pravne, ekonomske, prometne ili tehničke struke.

Kandidatu za direktora potrebno je sukladno natječaju najmanje deset godina radnog iskustva na poslovima koji zahtijevaju odgovarajući stupanj stručne spreme iz točke 1. uvjeta natječaja, od kojih je najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim položajima. Također, potrebno je imati i najmanje pet godina radnog iskustva u zrakoplovnoj djelatnosti. Potrebno je i znanje najmanje jednog svjetskog jezika, što je izmjena u odnosu na natječaj iz 2017. gdje je uvjet za budućeg direktora bilo poznavanje engleskog jezika.

Prijave na natječaj podnose se u roku od 15 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama. Inače, direktora se imenuje na mandat od četiri godine.

Detaljnije o natječaju možete provjeriti ovdje.

Pročitajte još

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist

Gradonačelnik čestitao Taekwondo klubu Shark: ‘Velika motivacija za daljnje pobjede’

Dulist

Zoran Milanović: ‘Ovo je čisti puč! Na kraju ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako’

Dulist