Natrag
16.2.2019 20:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

NAKON PISANJA DULISTA Oglasila se Policija: Zbog krađe oružja privedeno pet zaposlenika Policijske uprave!

23.2.2015 @ 13:51 Dulist Aktualno

Podijelite:

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provela je kriminalističko istraživanje nad više osoba na okolnosti nestanka oružja, namijenjenog uništavanju, iz skladišta ove Policijske uprave, javljaju iz PU DN.
Podsjetimo, o ovome je prvi pisao jutros DuList nakon čega su se iz Policije odlučili oglasiti priopćenjem.

”Provedenim kriminalističkim istraživanjem, djelatnika ove Policijske uprave koji je obavljao poslove oružara, se sumnjiči da je počinio kazneno djelo teške krađe, dok se drugog djelatnika, odnosno skladištara, sumnjiči da je počinio kazneno djelo pronevjere. Naime, utvrđeno je da je osumnjičeni oružar nakon što bi otuđio oružje iz spomenutog skladišta, uništavao tvorničke brojeve na istom,a potom bi ga dalje predavao osobama s dubrovačkog područja.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja dvojica zaposlenika ove Policijske uprave, oružar i skladištar, su jučer, 22.veljače, uz kaznene prijave dovedeni u nadležno državno odvjetništvo gdje je oružaru nakon saslušanja određen istražni zatvor do 30 dana.
U sklopu ovog kriminalističkog istraživanja uhićen je i jedan policijski službenik koji će zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, tijekom današnjeg dana bit predan pritvorskom nadzorniku. Također, protiv još dva zaposlenika ove Policijske uprave policija je podnijela kaznena prijavu zbog istog kaznenog djela. Protiv svih pet zaposlenika, osim što su podnesene kaznene prijave, pokrenuti su i stegovni postupci te su udaljeni iz službe”, pišu iz Policije.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana