Sport

Nakon otkaza u Realu, Tomić u Barceloni!

Ante Tomić

Nakon što je u Real Madridu na kraju sezone dobio „pedalu“, 25-godišnji Dubrovčanin Ante Tomić potpisao je trogodišnji ugovor s Barcelonom, Realovim izravnim konkurentom za naslov i aktualnim prvakom Španjolske.

Zapravo je odluka Realovog trenera Pabla Lasa da pusti Tomića bila prilično nerazumna, budući da su ostali bez igrača koji ih je nosio u finalnom okršaju s Barcelonom (izgubili 2:3).

Prošle sezone Ante je za Real igrao s relativno dobrim brojkama (8,4 koša i 4,5 skokova po utakmici u ACB ligi i 6,7 koševa i 3,7 skokova u 15 nastupa u Euroligi), a posebno se istakao u finalnom doigravanju protiv svog budućeg kluba. Tako je u prvoj utakmici doigravanja upisao 17 koševa i 7 skokova, u drugoj 12 koševa i 9 skokova, a u trećoj 8 koševa i 5 skokova.

U četvrtoj utakmici doigravanjima Tomić bio je najkorisniji Realov igrač s 12 koševa i 6 skokova, ali je slabo odigrao u odlučujućoj petoj utakmici, postigavši samo 2 koša (šut za dva 1/7) uz 11 skokova i možda je upravo ta izvedba bila "okidač" Tomićevom napuštanju kraljevskog kluba.

Tomić, koji je u Real stigao 2010. godine iz KK Zagreba, s Barcelonom je potpisao i opciju produžetka ugovora i na četvrtu godinu, ukoliko suradnja bude na obostrano zadovoljstvo.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist