Natrag
21.3.2019 02:45

facebook

twitter

google

rss

dulist

NAKON LICITACIJE Grad za 9,8 milijuna kuna kupio prostor na Gundulićevoj poljani

10.4.2018 @ 20:26 Dulist Grad

Podijelite:

Grad Dubrovnik za nešto manje od 9,8 milijuna kuna postaje vlasnikom prostora na Gundulićevoj poljani!

Riječ je, podsjetimo, o prostoru u vlasništvu Zagrebačke banke koji se danas u Zagrebu prodavao na aukciji, a Grad Dubrovnik je u cijelom postupku imao pravo prvokupa. Na izlicitiranu cijenu od nešto manje od 9,8 milijuna kuna Grad Dubrovnik je na kraju i pristao, a novac je osiguralo Društvo prijatelja dubrovačke starine o čemu se u ponedjeljak navečer raspravljalo i na sjednici Gradskog vijeća. Kako se sinoć čulo, formiran je fond Grada i DPDS-a od 25 milijuna kuna za kupnju nekretnina. Početna cijena ovog prostora na Gundulićevoj poljani bila je 8 milijuna kuna.

-Želimo onemogućiti daljnju komercijalizaciju svega i svačega – rekao je jučer gradonačelnik Mato Franković.

-Grad Dubrovnik će se nakon realizacije kupnje ovog prostora na isti i uknjižiti, a DPDS će prema našem dogovoru, koji je usvojen i na Gradskom vijeću, dobiti prostor na dugogodišnje korištenje za našu djelatnost, a ne za neke ugostiteljske sadržaje. Tu ćemo smjestiti urede DPDS-a, a na ovaj smo način kroz izlog dobili mogućnost prezentacije rada Društva, od knjiga do DVD-ova, te popularizaciju tradicije i baštine kroz dubrovačke suvenire – rekao nam je Niko Kapetanić, predsjednik DPDS-a nakon današnje aukcije.

Inače, za prostor na Gundulićevoj poljani od oko 67 ‘kvadrata’ danas su se nadmetala tri ponuditelja. Treba podsjetiti kako je sinoć s govornice Gradskog vijeća njima upućena jasna poruka – Tko kupi taj prostor, neće dobiti javnu površinu.

-To je poruka svima koji sutra na licitaciji žele reketariti interesima grada – izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica (HDZ) tijekom sinoć održane rasprave.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana