Zanimljivosti

NAKON BLAGDANSKIH DELICIJA Evo kako najlakše napraviti detoksikaciju!

NAKON BLAGDANSKIH DELICIJA Evo kako najlakše napraviti detoksikaciju!

Ako ste pretjerali s božićnom hranom, pravo je vrijeme za čišćenje organizam ili detoksikaciju. Na taj način pripremit ćete se za zdraviji početak godine, a za pravu detoksikaciju potrebno je pojačati doze vitamina, osobito C i E, flavonoida i drugih antioksidansa, te sumpor koji je vrlo važan element u procesu uklanjanja otrova iz organizma.

Kako navodi portal Tvornica zdrave hrane, detoksikacija podrazumijeva voćne i povrtne sokove te namirnice kao što su salata i zeleno lisnato povrće, mrkva, limunov sok, suhe šljive, celer, brokula, žitarice, češnjak, luk, poriluk, prokulica, kupus, cvjetača.

Kupusnjače poput zelenog i crvenog kupusa, kelja, raštike, rotkvica i rikole pioniri su detoksikacijskog menija. Te namirnice bogate su hranjivim tvarima uz pomoć kojih se naš organizam neprestano može obnavljati i pročišćavati, potiču rad jetrenih enzima, pomažu u čišćenju potencijalnih kancerogenih tvari. I ptice na grani znaju da je isto tako potrebno piti što više vode, a barem 5-7 dana u tjednu prije doručka konzumirajte detox blagdanski napitak.

Potrebni sastojci:
300 ml mlake vode
1 žličica cimeta u prahu ili ribanog đumbira
1 žličica meda
Prstohvat čilija
Sok 1 limuna
Priprema:

U mlaku vodu dodati iscjeđen limunov sok, med, cimet i čili. Promiješati te tako pripremljeno popiti.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist