Aktualno

NAKON APELA MJEŠTANA Ministarstvo državne imovine darovat će Gradu zemljište u Zatonu

NAKON APELA MJEŠTANA Ministarstvo državne imovine darovat će Gradu zemljište u Zatonu

Nakon što je u subotu Mjesni odbor Zatona uputio službeni zahtjev prema Gradu Dubrovniku s iskazivanjem interesa za izgradnju sportsko-rekreacijskog igrališta na čestici zemlje 688/1 k.o. Zaton, te se na taj način stekli uvjeti da Grad Dubrovnik zatraži dodjelu ove čestice od nadležnog Ministarstva, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković odmah je reagirao i već u ponedjeljak 1. travnja uputio zahtjev Ministarstvu državne imovine.

Gradonačelnik Franković zatražio je darovanje navedene čestice sukladno novom zahtjevu za rekreacijsku zonu. Ujedno je i usmeno kontaktirao ministra Gorana Marića koji je obećao da će Ministarstvo navedenu česticu darovati u svrhu izgradnje sportsko-rekreacijskih sadržaja.

Naime, na osnovu ranije iznesenih zahtjeva mještana Zatona da se čestica traži za parking to se nije moglo napraviti jer ta svrha nije sukladna Zakonu o upravljanju državnom imovinom, koji propisuje za to opravdane razloge.

Nakon što Grad Dubrovnik dobije od Ministarstva navedenu česticu zemlje odmah će krenuti s izradom projekta i u što kraćem roku privesti je svojoj svrsi. Parking na ovoj čestici bit će onemogućen jer isti ne može biti na području rekreacijske zone.

Foto: Facebook/Mirni prosvjed na Ponti Maloj

Pročitajte još

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist