Sport

NAKON 12 GODINA Šahovski klub Dubrovnik izgubio prvoligaški status

NAKON 12 GODINA Šahovski klub Dubrovnik izgubio prvoligaški status

Nakon dvanaest godina (od 2007.) prva ekipa Šahovskog kluba „Dubrovnik“ izgubila je prvoligaški status i u 2020. nastupit će u II. hrvatskoj šahovskoj – skupina jug. Epilog je to ovogodišnjeg nastupa na 28. po redu ekipnom prvenstvu Hrvatske koje je održano u Malom Lošinju od 27. rujna do 6. listopada. Ako se uzme u obzir da je ekipa „Dubrovnika“ po zbirnom aktualnom rejtingu bila 9. od 10 sudionika i već u startu praktično bila na putu u niži rang, taj rezultat i nije iznenađujući. Iako se za konkurente ne može reći da su bili superiorni, ipak su po pločama bili ujednačeniji što se pokazalo presudnim.
U ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske – 1. B liga nastupilo je 10 ekipa, a igralo se po Berger sustavu u 9 kola (svatko sa svakim). U krajnjem poretku ŠK Dubrovnik zauzeo je pretposljednje, 9. mjesto, pri čemu je izgubio čak osam mečeva i to s pobjednikom Sljeme Agroproteinkom 2,5:3,5, drugoplasiranom Pulom s 2:4 (obje ekipe su novi I.A ligaši), Đurom Đakovićem iz Slavonskog Broda 2,5:3,5, Brdima iz Splita 2:4, Vinkovcima 1,5:4,5, Bjelovarom 2:4, Stridonom iz Štrigove s 1:5 i Šibenikom (koji je također ispao iz ove lige) s 2,5:3,5. Jedina pobjeda ostvarena je nad Goranom iz Bibinja s 3,5:2,5.
Na izuzetno jakoj 1. ploči velemajstor Nikola Đukić osvojio je 3 boda iz 9 partija, na drugoj međunarodni majstor Željko Bogut 1 iz 9, na trećoj međunarodni majstor Ivan Galić 6,5 iz 9 (najuspješniji), na četvrtoj FIDE majstor Ivan Bender 2 iz 9, na petoj međunarodni majstor Patrick Levačić 4,5 iz 9, na šestoj FIDE majstor Augustin Brnas 1,5 iz 6 i prva rezerva majstorski kandidat Ivo Ivanković 1 iz 3, izvijestio je Bajro Sarić.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist