Aktualno

NAKNADNA PAMET Trgovanje političkim utjecajem  

NAKNADNA PAMET Trgovanje političkim utjecajem  

Pred dva tjedna pisao sam o nemoralu političara i ‘čuvanju municije’ – taktiziranju kada inicirati neku istragu na osnovu prikupljenih indicija, dokaza, sumnji ili čega već. Nitko imenovan na javnu funkciju ne smije kalkulirati hoće li dokaze o nezakonitostima (‘municiju’) čuvati za neko drugo vrijeme ili će postupiti u javnom interesu.

Spomenuo sam bivšeg gradonačelnika Vlahušića koji je čuvao municiju o garaži i prijetio se njome kako se približavalo izglasavanja proračuna. Pitao se (bolje reći provocirao je) tada Vlahušić zašto su lokalni HDZ-ovci ostavili Šuicu na milost i nemilost arbitraže i DORH-a te uvjeravao javnost da će, ako ne bude proračuna, ići istraga o odgovornosti za štetu koja je nastala Gradu. Suvišno je napominjati da je svatko, pa i gradonačelnik, dužan prijaviti saznanja o počinjenju kaznenog djela.

Nakon objave da je pokrenuta još jedna istraga protiv njega, bivši gradonačelnik je pokušao ‘zaspinati’: ”Ja duboko vjerujem u institucije ove države, ja sam bivši ministar i saborski zastupnik. Tukao sam se za ovu državu od prvog dana i vjerujem da je pravedna i poštena. Ne želim je dovoditi u vezu s politikom, građani su dovoljno pametni i mudri i neka pogledaju datume i sami donesu zaključke.”

Drago mi je da je bivši gradonačelnik ipak odlučio duboko vjerovati u pravednu i poštenu državu. Krajnje je vrijeme da svu municiju o garaži koju je neopravdano čuvao sve ovo vrijeme napokon preda institucijama te iste države za koju se tukao od prvog dana. Nitko od građana neće to dovesti u vezu s politikom i izborima, a ako ipak pogledaju datume, moći će samo zaključiti da je netko šest godina kalkulirao (trgovao političkim utjecajem?) čuvajući dokaze o navodnom kriminalu u ladici.

Zasigurno se ni građani nisu tukli za državu u kojoj je nepristojno raščišćavati kriminal uoči izbora.

 

 

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist