Aktualno

NAKNADNA PAMET Rade li institucije svoj posao?

NAKNADNA PAMET Rade li institucije svoj posao?

Pred godinu dana pisao sam o Bandićevom mudrovanju na lokalnoj TV: „Znate kada se laže najviše, 3 puta u životu? Prije izbora, prije braka i poslije lova. I sada tu ljudi moraju otvoriti oči i uši i to dobro. Tko im što govori? Ne samo tko im što govori, nego što radi.“

Piše: Zoran Pucarić

Nadodao je: „Ja sam ponosan na projekt europskog Zagreba, ali ono na što ću biti sutra još ponosniji ili isto tako ponosan na projekt europske Hrvatske. Ja znam najbolje u ovoj zemlji raditi. Predstavio sam i tim s kojim želim to realizirati. I molim ljude da nam daju povjerenje. Ako ne, meni je opet orati ovih 40 posto Hrvatske, europske Hrvatske u Zagrebu“.

Bandić je svoje uhićenje prokomentirao ovako: „Ja vjerujem u trodiobu vlasti u Republici Hrvatskoj i to sam dokazao i na svom primjeru. (…) Molim Vas, zar Vi mislite ili javnost da je Milan Bandić uzeo pfenig nekadašnje marke ili cent sadašnjeg eura da bih ja bio na slobodi? Nema šanse.“
Vjerojatno ste zamijetili najnoviji eksces s ostakljenom terasom na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Za one koji ne znaju o čemu je riječ, preko noći je na trgu osvanula građevina, pod radnim nazivom „zimska terasa“, razvidno u suprotnosti s prostornim planovima, urbanističkim pravilima i zdravim razumom. Bandić ju je ležerno branio izjavom „neka institucije odrade svoje“ i „ako su izdani svi papiri ja sam nemoćan“. Dan poslije, kad je postalo jasno da je građanima pun kufer, a on nije više tako jak, naredio je žurno uklanjanje objekta i time izazvao bijes investitora koji je prema optužbama zamjenice pročelnika ureda za graditeljstvo cijeli postupak ishođenja dozvola proveo po skraćenoj, običnim smrtnicima nedostupnoj proceduri.

Sad sve ovo gore pročitajte još jednom, ali cijelu basnu premjestite u Dubrovnik, zamijenite Cvjetni trg s nekom lokalnom adresom, odaberite i lokalne aktere.

Što ste zaključili?

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist