Aktualno

NAKNADNA PAMET Promidžba Grada

NAKNADNA PAMET Promidžba Grada

Da se kojim slučajem film o Robinu Hoodu snima u Senju, što mislite, koliko bi ministara nazočilo tiskovnoj konferenciji?

Piše: Zoran Pucarić

Zamislite svu ovu drvenu skalameriju postavljenu niz Potok u centru Senja. Gledatelji sigurno ne bi ni zamijetili da film nije snimljen u Dubrovniku, jer Dubrovnik je tek podloga na kojoj je sklepan nekakav Nottingham. Za razliku od uglačanog kamena na Stradunu, Senj na ulicama ima kamene ploče koje vjernije dočaravaju ulice Nottinghama. Nije da Senj ima hotele poput Dubrovnika, ali naučili su glumci boraviti i u prikolicama. Nisu te prikolice loše opremljene a nisu ni glumci loše plaćeni.

Dakle, Dubrovnik je dopustio da se na Stradunu postavi drvena konstrukcija koja je vizuru grada promijenila do neprepoznatljivosti. Ništa turističkoj promociji Dubrovnika neće bitno doprinijeti snimanje ovog filma. Činjenica je da smo klimom i cijenom bili najpovoljniji, da imamo dovoljno smještajnih kapaciteta, da smo dopustili produkciji da prekine sve životne tokove dok se film snima.

A sad pokušajte zamisliti da se snima filmski spektakl o tajnoj diplomaciji u renesansnom Dubrovniku s top međunarodnom glumačkom postavom, sve odreda glumci s po nekoliko zlatnih kipića, vrhunskim redateljem, scenaristom. Od promidžbe koju bismo imali od prikazivanja takvog filma u svijetu i Dubrovnik i Hrvatska bi imali nemjerljivu koristi. Za takav film bih pristao da se život u Gradu postavi naopačke premda ovakvih drvenih konstrukcija tada ne bi bilo.

No, na presici povodom početka snimanja takvog filma ne bi bila dovoljna tek dva ministra. Ni predsjednica i premijer, predsjednik akademije, kardinal i predsjednik rektorskog zbora ne bi bili dostatni za takvu tiskovnu konferenciju. Ne bi njima to palo teško. Njih uopće ne treba nagovarati, oni bi u Dubrovnik dolazili stalno.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist