Aktualno

NAKNADNA PAMET Ima li pilota u avionu?

NAKNADNA PAMET Ima li pilota u avionu?

Predsjedničin ured za odnose s javnošću ne prestaje se blamirati, a blamira se i Predsjednica.

Piše: Zoran Pucarić

Sve to ne bi bilo bitno, da se time ne sramotimo i svi mi. Ako Predsjednica nije svjesna svog položaja, odgovornosti i protokolarnih užanci, onda joj to mora netko od savjetnika objasniti. No sedam savjetnika već je napustilo vilu Zagorje. Bespotrebno je bio predsjedničin put u Ameriku obavijen velom tajne, jer uvijek se o svemu može (i mora) javnost obavijestiti, pazeći što i kada reći.

Ovakvo ponašanje bilo je glupo. Promjena datuma boravka u objavi na web stranici bez ikakvog objašnjenja bila je još gluplja. To se, gospodo iz ureda Predsjednice, ne radi. Nakon što je Predsjednica zaradila i prijavu za navodni sukob interesa i nakon što je njen put postao glavna tema u svim nacionalnim medijima, odlučila se javiti u dnevnik dajući izjavu s tratine nedaleko Bijele kuće.

Je li netko uopće promislio kako će zvučati njena izjava? Naravno, bila je zadovoljna posjetom i malo optimističnija nego kad je došla. Mislila je da se ipak puno više može napraviti nego što smo to mislili. Mislila je da se predsjednika Trumpa duboko podcjenjuje kad je riječ o vanjskoj politici i strategiji. I naravno, držala je da Hrvatska ima jako puno prostora da kao saveznica sad-a napravi puno, ne samo za sebe nego cijeli prostor jugoistoka Europe. Sve floskula do floskule. Na nesreću Predsjednice, dvojica njenih sugovornika objavili su na Twitteru fotografije sa susreta. Jedan mlađi kongresnik i izvršni podpredsjednik jedne nevladine organizacije.

Nije problem u njima, sigurno su to dobri dečki, ali to nije razina za susret s Predsjednicom. Predsjednica se sastaje s predsjednikom, kraljem i kancelarom, premijer s premijerom, a veleposlanik s ostalima. Uostalom, zašto me sve ovo podsjeća na legendarni Kovačev posjet Americi?

Pročitajte još

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Dulist

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

Dulist

BOŽO LASIĆ: Konavle su i dalje plave!

Dulist