Županija

‘NAJVJERNIJI I NAJBROJNIJI GOSTI’ TZ županije predstavlja se u Londonu

'NAJVJERNIJI I NAJBROJNIJI GOSTI' TZ županije predstavlja se u Londonu

Destinations: Holiday and Travel Show po 25. put održava se u Londonu i to u izložbenom prostoru Olympia London.

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije već deveti put nastupa na Destinations: Holiday and Travel Show-u, a kao i svake godine do sada, nastupamo zajedno s turističkim zajednicama Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Ličko-senjske županije na štandu od 24 m2 što se pokazalo vrlo atraktivnim i financijski prihvatljivim.

Ove godine na sajmu Destinatios promovirati ćemo i turistički brend Putevima prošlosti u sklopu EU projekta Ruralna poučna, turističko-etnografska turistička atrakcija u kojem smo projektni partner.

Stvaranje i promocija kulturne i etnografske ponude pod zajedničkim brendom Putevima prošlosti uključuje četiri nove turističke atrakcije na ruralnom i otočnim dijelovima Dubrovačko-neretvanske županije; to su uređene i označene Tematske staze Babino polje i Austrijski put na Mljetu, Gradski muzej Korčula smješten u palači Ismaeli-Gabrielis, Muzej zlata i srebra Smokvica i Zavičajna kuća Dubrovačkog primorja čije se otvaranje očekuje do kraja godine.

Turisti iz Velike Britanije su već tradicionalno najvjerniji i najbrojniji gosti kako Dubrovačko-neretvanske županije, tako i grada Dubrovnika, a u 2018. godini su ostvarili 287.050 dolazaka i 1.530.000 noćenja što je 5 posto više dolazaka i 4 posto više noćenja nego u 2017. godini.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist