Natrag
22.2.2019 21:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

Najviše zaposlenih konobara, kuhara i sobarica

18.6.2013 @ 13:27 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Tijekom prvih pet mjeseci 2013. godine broj novozaposlenih osoba u turističkim zanimanjima iznosio je 19,6 tisuća, što u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje predstavlja rast od čak 23,6  posto, pokazuju podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje .

U spomenutom su razdoblju novozaposlene osobe u turističkim djelatnostima činile 21,3 posto udjela u ukupnom broju novozaposlenih osoba. Najviše osoba zaposleno je u zanimanjima konobar (+32 posto), kuhar (+23 posto) i sobarica (+5 posto), koji čine trećinu novozaposlenih osoba u turističkim djelatnostima u periodu siječanj-svibanj.

– Povećani broj zaposlenih u turizmu u ovoj godini logično prati rast turističkog prometa u predsezoni, pogotovo u mjesecu svibnju. Kvalitetni turistički kadrovi vrlo su važni za neometan tijek i kvalitetu turističke sezone jer uvelike sudjeluju u stvaranju dojma o nekoj destinaciji. Shvaćajući važnost zaposlenih u turizmu, Ministarstvo turizma podržava podupire obrazovanje turističko-ugostiteljskih kadrova, između ostaloga, i kroz program „Promocija zanimanja“, putem kojeg je ove godine za projekte srednjih strukovnih škola u turizmu dodijeljeno 200 tisuća kuna bespovratnih potpora – izjavio je ministar turizma Darko Lorencin.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana