DuList IN

Najviše vjerujemo domaćim proizvodima

Najviše vjerujemo domaćim proizvodima

U doba krize, želeći uštedjeti svaku lipu, često smo primorani kupovati proizvode na akciji, ili pak one strane, koji su svega nekoliko kuna jeftiniji od naših domaćih.

Poskupljuje li ili pojeftinjuje hrana, hoćemo li kad uđemo u Europsku Uniju na prehranu trošiti manje ili više, česta su pitanja oko kojih se posljednjih mjeseci vode rasprave u hrvatskoj javnosti. Naime, dok neke od velikih prodajnih kuća na sva usta reklamiraju pojeftinjenja te hrvatskim građanima nude "dobrodošlicu u uniju niskih cijena", domaća prehrambena industrija stagnira ili pak ne slijedi ovaj trend.
I dok stručnjaci, ali i sindikati, upozoravaju da se, na ovaj način, radi pritisak na domaće proizvođače i otvara prostor za ulazak na tržište jeftine uvozne hrane koja je često slabije kvalitete, građani, pritisnuti dugovima, raduju se svakom, pa i najmanjem pojeftinjenju. Za ovaj broj duLista pitali smo nekoliko Dubrovčana koje prozvode radije kupuju – domaće ili strane?

MILAN ČEOVIĆ
Moramo više kupovati naše proizvode!

 
– Većinom kupujem strane kozmetičke proizvode, a što se tiče hrane kupujem našu hranu. Iskreno, nemam baš nekog posebnog razloga zašto to radim. Ali moram priznati da bih volio da svi zajedno više kupujemo naše hrvatske proizvode – ribar Milan Čeović.

MARICA MILETIĆ
Naši su proizvodi kvalitetniji

– Preferiram naše proizvode jer u njih imam više povjerenja. Mislim da su naši proizvodi ekološki čistiji i da su jednostavno kvalitetniji. Primjerice smatram da je naše zrno brašna čistije nego ono uvozno. Maslinovo ulje pak kupujem privatno jer imam povjerenja u naše ljude – ravnateljica Doma za starije i nemočne osobe Dubrovnik Marica Miletić.

SVETO PEJIĆ
Moramo pomoći svom čovjeku!

– Kupujem isključivo domaće proizvode. Pa zašto kažemo kupujmo Hrvatsku? Naši su proizvodi kvalitetniji, i naravno trebamo pomoć svom čovjeku, bratu, susjedu. Svugdje u svijetu se tako radi. Kako ćete bolje gostu pokazati da su vaši proizvodi dobri, nego da ih sami kupujete – direktor Solane Ston Sveto Pejić.

ADRIANA KREMENJAŠ DANIČIĆ
Prednost dajem hrvatskim proizvodima

– Mnogi hrvatski proizvodi, posebice prehrambeni, često su ne samo jednake, nego i bolje kvalitete od sličnih inozemnih proizvoda, bez obzira na zemlju podrijetla. Nažalost, mnogi naši proizvodi skuplji su od inozemnih, nekad opravdano, a nekad, sigurna sam, i neopravdano. Kada cijena odgovara kvaliteti, uvijek dajem prednost hrvatskim proizvodima  – predsjednica Europskog doma Dubrovnik Adriana Kremenjaš Daničić.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist