Natrag
25.4.2019 02:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

NAJVEĆI ZRAKOPLOV DOSAD! Kineski premijer sletio u Zračnu luku Dubrovnik

10.4.2019 @ 18:24 Dulist Aktualno
11;11

Podijelite:

Predsjednik Državnog vijeća Narodne Republike Kine Li Keqiang u Dubrovnik je sletio nešto iza 17.30 sati u zrakoplovu tipa Boeing 747-800 iz kategorije F, poznatijem kao jumbo jet. Riječ je o najvećem zrakoplovu koji je dosad sletio u dubrovačku zračnu luku.

Sa svojih 410 sjedala pripada najnovijoj generaciji jumbo jetova te je u vlasništvu kineske aviokompanije Air China. Inače, koristi se u komercijalnim letovima, no prije samog korištenja visokih dužnosnika njegova unutrašnjost se mijenja i postavlja se dnevni boravak, soba i ured.

Kineskog su premijera na račnoj luci dočekali gradonačelnik Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić, no hrvatske novinarske ekipe nisu imale bliži pristup zrakoplovu.

Drugi čovjek Kine već će u četvrtak posjetiti gradilište Pelješkog mosta u Brijesti. Ovog će petka prisustvovati Summitu Kina 16+, osmom sastanku zemaljama šefova Vlada Srednje i istočne Europe.

Prije dolaska u Dubrovnik, Keqiang održao je bilateralni sastanak s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem te se službeno susreo s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, i predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović. Lideri obiju država razmijenili su mišljenja o bilateralnim odnosima kao i o međunarodnim i regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa i o njima postigli široku suglasnost, ističu iz Vlade.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana