Natrag
22.4.2019 16:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

NAJVEĆA MUTNOĆA IKADA S vodom se nemojte niti tuširati!

2.9.2014 @ 10:07 Nikša Miletić Grad

Podijelite:

Nakon jučerašnjih 128 litara kiše koje su u kratko vrijeme pale na dubrovačkom području došlo je do najvećeg zamućenja vode u povijesti mjerenja u Dubrovniku.
– Imali smo izvarednu mutnoću koja nije zabilježena što mi znamo u povijesti Vodovoda. Otkada se mjeri mutnoća ja sam imao priliku vidjeti 250 jedinica ntu. Ja sa kroz neke statistike imao priliku vidjeti oko 150 jedinice, ali sinoć je to prešlo sve granice. Ovo je prva rujanska kiša i uvijek bude bude nešto više, ali do te mjere i nas je iznenadilo -rekao nam je direktor Vodovoda Pero Mišković te dodao kako to nije simptom nikakvog kvara već samo jake kiše.
-Tijekom ljeta se ta materija u spiljama suši i dođe velika voda i nosi sve u rijeku – istaknuo je Mišković te dodao kako su zbog svega maksimalno usmjereni na pročistač.
-Radimo na lokacijskoj dozvoli maksimalno koliko možemo – istaknuo je Mišković.
Na naš upit za što se voda uopće može upotrebljavati Mišković odgovara:
-Najbolje da građani vodu koriste samo i jedino za nužne svrhe nikako za kuhanje, čak ni uz prokuhavanje. Može se koristiti samo za prijeke sanitarne svrhe i polijevanje vrta – istaknuo je Mišković

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana