Natrag
20.2.2019 00:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Najveća anketa prije izbora”

15.4.2013 @ 10:53 Baldo Marunčić Politika

Podijelite:

Potpredsjednica HDZ-a i nositeljica liste koalicije HDZ-HSP AS-BUZ Dubravka Šuica i Oleg Valjalo (SDP) s koalicijske liste SDP-HNS-HSU, od sinoć zastupnici u Europskom parlamentu, prokomentirali su za duList sinoćnju pobjedu HDZ-a, ali i poraz SDP-a.

Sinoćnja pobjeda HDZ-a sa šest osvojenih mjesta u EP ponajviše može zahvaliti Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Ruži Tomašić, ali i Dubravki Šuici koja je kazala da je ovo 'veličanstvena pobjeda HDZ-a'.
– Ovo je povratak HDZ-a na scenu, povratak na sam vrh, ali najviše od svega me veseli pobjeda HDZ-a u mom gradu u Dubrovniku. Ovo je zasigurno najveća anketa prije lokalnih izbora i ona mnogo govori o premijeru Milanoviću i njegovoj politici – kazala je Šuica.

SDP-ov kandidat također iz Dubrovnika Oleg Valjalo postao je zastupnik u EP, a za duList ističe kako je najveći krivac za ovaj poraz mala izlaznost i kratak vremenski period za medijsku kampanju.
– Ovo je definitivno naš poraz, nismo očekivali ovakav rezultat. Nadali smo se minimalno šest zastupničkih mjesta. Sad se trebamo pripremiti za sljedeće europske izbore koje su sljedeće godine kako bi ostvarili što bolji rezultat – kazao je Valjalo.
 
Poraz SDP-a u 13 županija Šuica je komentirala kako premijer Milanović ne vodi Hrvatsku u pravom smjeru i da mu je ovo kazna, koja će se odraziti i na lokalne izbore, dok Valjalo ističe kako je SDP ipak pobijedio u velikim gradovima.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana