Politika

“Najveća anketa prije izbora”

Potpredsjednica HDZ-a i nositeljica liste koalicije HDZ-HSP AS-BUZ Dubravka Šuica i Oleg Valjalo (SDP) s koalicijske liste SDP-HNS-HSU, od sinoć zastupnici u Europskom parlamentu, prokomentirali su za duList sinoćnju pobjedu HDZ-a, ali i poraz SDP-a.

Sinoćnja pobjeda HDZ-a sa šest osvojenih mjesta u EP ponajviše može zahvaliti Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Ruži Tomašić, ali i Dubravki Šuici koja je kazala da je ovo 'veličanstvena pobjeda HDZ-a'.
– Ovo je povratak HDZ-a na scenu, povratak na sam vrh, ali najviše od svega me veseli pobjeda HDZ-a u mom gradu u Dubrovniku. Ovo je zasigurno najveća anketa prije lokalnih izbora i ona mnogo govori o premijeru Milanoviću i njegovoj politici – kazala je Šuica.

SDP-ov kandidat također iz Dubrovnika Oleg Valjalo postao je zastupnik u EP, a za duList ističe kako je najveći krivac za ovaj poraz mala izlaznost i kratak vremenski period za medijsku kampanju.
– Ovo je definitivno naš poraz, nismo očekivali ovakav rezultat. Nadali smo se minimalno šest zastupničkih mjesta. Sad se trebamo pripremiti za sljedeće europske izbore koje su sljedeće godine kako bi ostvarili što bolji rezultat – kazao je Valjalo.
 
Poraz SDP-a u 13 županija Šuica je komentirala kako premijer Milanović ne vodi Hrvatsku u pravom smjeru i da mu je ovo kazna, koja će se odraziti i na lokalne izbore, dok Valjalo ističe kako je SDP ipak pobijedio u velikim gradovima.

Pročitajte još

ANTUN ČESKO ‘Izgradnjom tunela u Gružu dobit ćemo novi Stradun’

Andrea Falkoni Račić

VIDEO/HDZ-OVCI IZ DNŽ U CIBONI Plenković: Ovo pobjedničko ozračje pokazuje snagu HDZ-a

Dulist

NATAŠA GABRIČEVIĆ: Dubrovačka Republika imala je emisare u europskim prijestolnicama, zato moramo i mi

Maria Prkut