Sport

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠI Oni su ponos Dubrovačko-neretvanske županije

NAJUSPJEŠNIJI SPORTAŠI Oni su ponos Dubrovačko-neretvanske županije

Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije uručila je ovog petka u Sponzi nagrade najuspješnijim sportašima u 2018. godini.

Nagradu za životno djelo dobio je Petar Ivelja iz Mlina, jedan od osnivača Plivačkog kluba Gusar, ali i Bridž kluba Astarea. Ivelja je u svom obraćanju rekao kako mu ova nagrada jako puno znači.
-Ova nagrada mi je veliko zadovoljstvo za sve ono što sam radio cijeli svoj život – rekao je Ivelja dodavši kako se zalagao za to da se što više djece bavi sportom.

Najuspješnija sportašica je Ivana Šutalo, judoka JK Dubrovnik, dok je najuspješniji sportaš Luka Gašpar, boćar BK Metković.

-Čast mi je što sam i ovu godinu proglašena najboljom sportašicom županije i zahvalna sam na tome. Ovo mi je šesto uzastopno priznanje. Znači da se iz godine u godinu potvrđujem odnosno da je i protekla godina bila sportski uspješna – riječi su Ivane Šutalo.

Luka Gašpar godinu ranije proglašen je sportskom nadom godine, dok je 2018. ponio titulu najuspješnijeg sportaša.

-Opravdao sam prošlogodišnji izbor i nadam se nastavku dobrih rezultata te da ću i na dalje konkurirati za ovu prestižnu nagradu – ističe Gašpar.

Najuspješnija ženska sportska nada u prošloj godini je Petrunjela Pavić, judoka JK Dubrovnik 1966, dok je najuspješnija muška sportska nada plivač PK Juga Mario Šurković.

Petrunjela Pavić ističe kako je ova nagrada potvrda njenog dosadašnjeg rada.

-Potaknut će me da još više radim i napredujem i dat ću sve od sebe da u tome i uspijem – rekla je Pavić, dok je mladi Plivač Mario Šurković rekao kako je iznenađen nagradom.

-Zahvaljujem na izboru. Iskreno, iznenađen sam jer sam posvećem plivanju pa ne pratim ostale sportove. Ovo priznanje će mi biti podsterk za daljnji rad – govori Đurković.

U ekipnom dijelu, nagradu su dobili ŽKK Ragusa Dubrovnik te momčad VK Jug CO. Također, Jugov trener Vjekoslav Kobešćak proglašen je najuspješnijim trenerom, a za najaktivniji savez izabran je Ronilački savez Dubrovačko-neretvanske županije. Ovom prigodom uručena je i nagrada za 90 obljetnicu djelovanja Hrvatskom planinarskom društvu Dubrovnik.

Predsjednik Zajednice športa Branko Bazdan poželio je na svečanosti upriličenoj povodom Dana Dubrovačko-neretvanske županije našim sportašicama i sportašima da im ova, 2019. bude još uspješnija. Istaknuo je kako je Zajednica prošle godine raspolagala s oko 2 milijuna kuna za sufinanciranje svih značajnijih, ali i manje značajnih sportskih aktivnosti od vrhunskog sporta do najmlađih dobnih skupina.
-Nadam se da ćemo i dalje prepoznavati mlade nade – rekao je Bazdan.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako je sport važna društvena djelatnost koja mlade oblikuje za budući žiot.
-Veoma smo ponosni na sve ono što naši sportaši postižu. Mi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji vas nastojimo financijski pratiti koliko možemo, a ove godine smo i povećali sredstva za tu namjenu. Sport je jako važan za razvoj mladih ljudi na svakoj razini i ja vam još jednom čestitam – rekao je ovom prilikom župan Dobroslavić.

Trenerica ŽKK Ragusa Cvetana Matić ističe kako je orijentir i zadaća kluba rad s mladima, odnosno stvaranje uvjeta svima koji žele naučiti ljepote košarkaškog sporta. Tomislav Dumančić, predsjednik VK Jug CO ističe kako je klub posljednjih godina stalno u vrhu hrvatskog sporta.

-Nadam se da će i ostati te da će svojim budućim rezultatima ponovno biti u konkurenciji za osvajanje ove vrijedne nagrade – poručio je Dumančić, dok je Jugov strateg Vjekoslav Kobešćak istaknuo kako je Jug veliki klub koji neprestano ima obvezu osvajati trofeje.

-Ponosan sam što sam već treći put proglašen trenerom godine – govori Kobešćak.

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist