Aktualno

Najuspješnija godina mog mandata

Najuspješnija godina mog mandata


DuList je, osim godišnje inventure i pretresanja najvažnijih događaja koji su obilježili dubrovačku 2012. godinu, donio i stavove i razmišljanja poznatih osoba političkog i javnog života Grada o minuloj 2012. te nadolazećoj 2013. .

Evo što nam je poručio gradonačelnik Andro Vlahušić:

– Godina 2012. je bila najuspješnija godina mog mandata. Naime, imali smo najveći Proračun kojega smo gotovo u potpunosti ostvarili, pokrenuli smo nevjerojatan investicijski ciklus koji je oporavio drugu najvažniju gospodarsku granu građevinu, a građanima će pružiti velike infrastrukturne sustave za desetljeća koja dolaze. Sve smo to postigli na krilima uspješnog upravljanja turizmom od kojeg smo povećali prihode, ali i ostvarili najbolje poslijeratne rezultate.

U 2013. godini ćemo nastaviti realizirati započete projekte, a građani će konačno, nakon godina izoliranosti i nepovoljnog položaja u odnosu na ostatak Hrvatske, početi osjećati zašto su povlašteni što su Dubrovkinje i Dubrovčani: ostvarit će pravo na subvencionirani zračni prijevoz, smanjit će im se prirez, komunalna infrastruktura doći će do svakog doma na periferiji, a mladi će i dalje nastaviti koristiti gradske programe koji omogućuju najbolje obrazovanje.

Sve to, i perspektivu svijetle i sve bolje budućnosti omogućili su nam prvenstveno naši slavni preci koji su stvorili čaroban Grad i branitelji koji su očuvali njegovu slobodu, ali i odgovorno i održivo upravljanje zajedničkom imovinom svih Dubrovčana.

Pročitajte još

U PROGRAMU DOMOVINSKOG POKRETA Revizija Dubrovačkih ljetnih igara

Ivana Mijić Vulinović

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist