Grad

NAJSKUPLJE NEKRETNINE Opatija na vrhu, Hvar prestigao Dubrovnik

Grad iz zraka

Cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju blagi pad od 1 posto u odnosu na razdoblje od prije godinu dana, a u odnosu na kolovoz 2011. godine, pale su za 4 posto.

Prema novom istraživanju portala Njuškalo, provedenom na uzorku od 157 000 nekretnina oglašenih u kolovozu 2015. godine, rast cijena zabilježen je u Splitsko-dalmatinskoj i Varaždinskoj županiji, dok najveći pad cijena bilježe Krapinsko-zagorska, Zagrebačka i Požeško-slavonska županija.

Na godišnjoj razini, prosječna cijena kvadrata kuće u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nastavile su padati, dok su cijene kvadrata stana rasle za 4 posto prema istom mjesecu prošle godine.

Koliko je raspon cijena velik u Dubrovačko-neretvanskoj županiji govori podatak da je na Boninovu prosječna cijena kvadrata kuće u kolovozu iznosila 5.639 eura dok je u Opuzenu iznosila 553 eura po kvadratu.

Među najskupljim gradovima i mjestima u Hrvatskoj, većina pokazuje rast traženih cijena nekretnina, osim u Dubrovniku koji pokazuje pad. Opatija je najskuplji grad već treći mjesec za redom, a grad Hvar sa prosječnom cijenom kvadrata od 3.033 eura zabilježio je rast cijena od 5 posto i ostavio Dubrovnik na trećem mjestu.

U kolovozu 2015. godine po najvećim gradovima u Hrvatskoj, ne uključujući i njihovu okolicu, najviše cijene po kvadratu imaju nekretnine u gradovima na Jadranu – u Dubrovniku, Splitu i Zadru. Grad Zagreb, ne uključujući okolicu, nalazi se na četvrtom mjestu po prosječnoj cijeni kvadrata. Od većih gradova u Hrvatskoj, najniže prosječne cijene kvadrata imaju Bjelovar, Sisak, Vinkovci i Vukovar, gdje je prosječna cijena nekretnine niža od 700 eura.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist