Vaše vijesti

Najmlađi Lapađani za Hrvatsku bez mina

OŠ Lapad

Dubrovački simfonijski orkestar 4. travnja, prekrasnim humanitarnim koncertom u Slanici, obilježio je Svjetski dan borbe protiv mina i posljednji dan razminiranja Dubrovačko-neretvanske županije. Na poseban način, na ovom koncertu, nazočili su i učenici od 1.- 4. razreda lapadske škole.

Oni su izradili prigodne Zahvalnice za sve donatore. Ispisali su ih i oslikali svojim ručicama, a svaka od njih sadržala je snažnu poruku protiv mina, a mnoge od njih prikazivale su kako prekrasan može biti svijet bez mina. Riječ koja  je svoje mjesto našla na gotovo svim zahvalnicama bila je: Hvala. Zahvalnice su izazvale iznenađenje i veliku radost kod svih koji su ove večeri nazočili ovom koncertu, kojim je zaokružena dugotrajna akcija čišćenja našeg užeg zavičaja od mina, a novac prikupljen od ulaznica, bit će doniran zakladi Hrvatska bez mina.

Ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra, gospodin Damir Milat, u prigodi obraćanja skupu, zahvalio je humanim Lapađanima, a naročito njihovim učiteljicama, koje svojom kreativnošću potiču čovjekoljublje u ovim malim ljudima. Zahvalio se i ravnateljici Mirjani Kaznačić, koja je nazočila koncertu, a koja je uzvratila zahvalnost zbog pružene nam prigode da i sami doprinesemo uspjehu akcije Hrvatska bez mina.

OŠ Lapad/Sanja Gašparović

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist