Natrag
24.3.2019 10:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Najluđa noć – topla i bez kiše

29.12.2011 @ 15:42 Andrea Falkoni Račić dulist IN

Podijelite:

Približava se najluđa noć u godini, a time se i mnogi, koji će Novu 2012. dočekati na otvorenom, pitaju kakvo će biti vrijeme.

Iz dubrovačke Turističke zajednice tako obavještavaju kako će po prognozama Silvestrovo biti bez kiše i toplo.
– To je važno kako ništa ne bi omelo i pokvarilo ugođaj i atmosferu desetku tisuća ljudi koji dočekuje Novu u Dubrovniku, na Stradunu – navodi se u priopćenju TZ-a.

A Dubrovnik je u samom vrhu europske ljestvice gradova koji organiziraju doček Nove godine na otvorenome. Na natkrivenoj pozornica ispod zvonika, na  bogato dekoriranom Stradunu nastupit će najpoznatija hrvatska glazbena  zvijezda, Jelena Rozga, koja će nas uz klapu Intrade i  dubrovačku grupu Da Riva uvesti u Novu 2012. godinu.

U 16, ove zime otvorenih dubrovačkih hotela i u dobro popunjenom privatnom smještaju dočekat će Novo Ljeto oko 4500 domaćih i stranih turista.

Na Staru godinu od 10,30 sati ujutro zabavljat će nas klape Ragusavecchia i Kaše. Nakon tradicionalne dubrovačke kolende u 12,30 sati Jelena Rozga će pozdraviti mališane na Dječjem dočeku Nove ispred crkve sv. Vlaha. Djecu će na njihovom slavlju zabavljati trio AD Libidum prigodnim dječjim pjesmama.

Na dječjem dočeku nastupit će i Mali raspjevani Dubrovnik. Udruga dubrovačkih barmena već tradicionalno pripremat će koktele za publiku pred Gradskom kavanom. Uvečer, u 21 sat nakon najave programa i nastupa klape Intrade, zapjevat će mlada dubrovačka pjevačica Marina Bulat.

Jelena Rozga uvest će nas u najdužu i najluđu noć kako bismo ispratili Staru I dočekali Novu. Na Novu godinu u 12 sati održat će se tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog Simfonijskog orkestra. U 20 sati program se nastavlja nastupom klape Cambi, Bosutskih bećara, Iness i tria Ad Libidum.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana