Kultura

‘NAJLJEPŠA GLAZBENA PRIČA’ Ne propustite Dubrovački božićni koncert

Dubrovnik se i ove zime pretvorio u čarobno mjesto ukrašeno tisućama lampica, ispunjeno blagdanskim duhom i raspoloženjem, pjesmom i veseljem.

Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovačke ljetne igre u suradnji s kulturnim ustanovama i javnim poduzećima pripremili su šaroliki kulturni, zabavni, gastronomski i glazbeni program za sve uzraste i posjetitelje.

Posebno blagdansko raspoloženje i pravu glazbenu čaroliju na petomDubrovačkom zimskom festivalupružit će Dubrovački simfonijski orkestar koji će svrhunskimgostimaizvesti Dubrovački božićni koncertu hotelu Valamar Lacroma Dubrovniku danas s početkom u 20 sati.

Dubrovčani su se već prošle godine upoznali s Marcom Tardueom, uglednim američkim dirigentom talijansko-francuskih korijena koji je od listopada glavni dirigent u Dubrovačkom simfonijskom orkestru, a tijekom karijere dodijeljene su mu brojne prestižne nagrade kao što su ‘Swiss Prize’ u Genevi, ‘Medalha de Mérito Cultural’ portugalskog ministarstva kulture te titula ‘Chevalier des Arts et Lettres’ francuske vlade za izvanredna umjetnička postignuća. Maestro Tardue će ravnati i ovogodišnjim Dubrovačkim božićnim koncertom koji će donijeti najljepši izbor prigodne božićne i popularne glazbe, opernih arija, ali i klapsku pjesmu.

Dubrovačkom simfonijskom orkestru u najljepšoj božićnoj glazbenoj priči pridružit će se vodeći hrvatski tenor Domagoj Dorotić, istaknuta hrvatska sopranistica Martina Zadro i mlada sopranistica Sara Žuvela. Također, nastupit će nagrađivana dubrovačka jazz pjevačica Maja Grgić, sjajni Vedran Ljubenko i Doris Kosovićteklapa Kaše i ženska klapa FA Linđo.

Program koji orkestar i izvođači priređuju za publiku ranolik je i bogat, a neka od djela koja će dubrovačka publika tom prilikom čuti su Ave Maria, White Christmas, Santa Baby, Božić u Gradu, Kolenda iz Rijeke dubrovačke, Bijeli Božić te brojne tradicionalne božićne pjesme.

Ulaznice su u prodaji u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra od 9 do 14 sati. Broj telefona za informacije i rezervacije je 417 110. Kupnja ulaznica moguća je i online putem servisa ulaznice.hr, a na dan koncerta ulaznice će biti moguće kupiti i na lokaciji koncerta dva sata prije početka izvedbe.

Pročitajte još

Veliki pljesak za DSO i ‘prvu trubu svijeta’ Håkana Hardenbergera

Dulist

DUM MARIN I DUBROVČANI Držić je nešto što nas sve zajedno veže

Dulist.hr

U SPOMEN NA KAZALIŠNOG VELIKANA Parove predstave prekretnica su u povijesti teatra Igara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija