Grad

‘NAJJEFTINIJI U DRŽAVI’ Vodovod poskupio cijenu vode!

Vodovod Dubrovnik

Reklo bi se ‘ne svojom krivnjom’ Vodovod Dubrovnik od 1. travnja poskupio je cijenu vode.

Naime, cijenu je trebalo korigirati zbog Uredbe o izmjenama i dopunama uredbe o visini naknade za korištenje voda, koju je donijela Vlada RH, a sukladno Zakonu o financiranju vodnog gospodarstva.

Tako je u skladu s novim zakonskim uvjetima, Vodovod Dubrovnik fiksni dio cijene javne vodoopskrbe s dosadašnjih prosječnih 6,85 kuna povisio na 10,97 kuna bez obzira na profil cijevi. Za socijalno ugrožene cijena će biti 6,58 kuna.

Usprkos korekcijama koje je bio dužan provesti, iz Vodovoda ističu kako nove cijene vode za kućanstvo u Dubrovniku još uvijek spadaju među najniže u Hrvatskoj.

Nove cijene varijabilnog dijela po prostornom metru su 3,73 kuna/m3 umjesto 3,43 kuna/m3 za stambene prostore, a 10,82 kuna/m3 umjesto 8,00 kuna/m3 za poslovne prostore. Za socijalno ugrožene nova cijena je 2,26 kuna/m3 umjesto dosadašnjih 2,06 kuna/m3.

Novim cjenikom Vodovoda uvodi se posebna kategorija ‘poslovni korisnici od općeg interesa’ u koju spadaju bolnica, škole, vrtići, vatrogasci, ustanove zdravstvene zaštite i slično. Visina varijabilnog dijela cijene vode za te ustanove smanjuje se za čak 47 posto te će iznositi 3,76 kuna.

Za usporedbu, cijena varijabilnog dijela javne vodoopskrbe kreće se od 3,98 kuna/m3 u Šibeniku i 5,00 kuna/m3 u Zadru do 7,60 u Sisku.

– Odlukom o novim cijenama ispunjena je obveza Vodovoda Dubrovnik prema novim zakonskim odredbama, uz maksimalno poštovanje svih socijalnih skupina, kao i održivosti cjelokupnog vodoopskrbnog sustava – ističe u obavijesti za javnost predsjednik Uprave i direktor Vodovoda Pero Mišković.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist