Hrvatska

NAJBOLJI VELIKI IZVOZNIK 2017. Valamar Rivieri dodijeljena prestižna nagrada ‘Zlatni ključ’

NAJBOLJI VELIKI IZVOZNIK 2017. Valamar Rivieri dodijeljena prestižna nagrada 'Zlatni ključ'
15.06.2018., Zagreb City Plaza Zagreb, 13. konvencija hrvatskih izvoznika – dodjela nagrade Valamaru. Nagradu preuzeo gdin. Marko Cizmek predsjednik uprave Valamara. Nagradu je urucio premijer RH Andrej Plenkovic. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Udruga Hrvatski izvoznici danas je u sklopu 13. konvencije hrvatskih izvoznika organizirane pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske Valamar Rivieri dodijelila nagradu „Zlatni ključ” u kategoriji Najbolji veliki izvoznik u 2017. godini.

Valamar je ovo priznanje odnio u jakoj konkurenciji s Končar-energetskim transformatorima d.o.o. i Plivom Hrvatska d.o.o.

Nagradu je uručio Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, a u ime Valamar Riviere priznanje je primio Marko Čižmek, član Uprave Valamara te pritom istaknuo: „Velika mi je čast i zadovoljstvo primiti nagradu Zlatni ključ u ime Valamar Riviere. Turistički sektor je najveći izvoznik u hrvatskom gospodarstvu, a Valamar Riviera je kao najveća kompanija u turizmu u 2017. ostvarila čak 1,6 milijardi kuna prihoda od prodaje u inozemstvu. Stoga je za turizam izrazito važno da ima konkurentne uvjete poslovanja za globalno tržište kad govorimo o fiskalnoj politici, tržištu rada i stabilnosti tečaja. Valamar Riviera je danas među deset najvećih poduzeća u Hrvatskoj prema tržišnoj kapitalizaciji. Nagrada Zlatni ključ ide u rang najviših priznanja za postignuća naše kompanije.“

Valamar je jedina kompanija iz turističkog sektora kojoj je dodijeljena nagrada „Zlatni ključ“ te jedina turistička kompanija koja se od 2014. godine nalazi među prestižnim nominiranim kompanijama iz hrvatskog gospodarskog sektora.

Valamar Riviera vodeća je turistička kompanija u Hrvatskoj koja u svojih 33 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta u šest destinacija od Istre i Kvarnera do Dubrovnika može smjestiti više od 56.000 gostiju dnevno. Valamar je vodeći investitor u Hrvatskoj s više od 4 milijarde kuna uloženih u turistički portfelj, a samo ove godine realizirano je više od 700 milijuna kuna ulaganja. U 2018. godini kompanija je otvorila više od 600 novih radnih mjesta te zapošljava oko 6.600 djelatnika.

Hrvatski izvoznici su predstavničko tijelo tvrtki i organizacija čija je misija promocija i zastupanje interesa hrvatskog izvoza.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist