Natrag
22.2.2019 21:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Najbolji svjetski fotografi izlažu u Sponzi

18.9.2012 @ 7:47 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
15;15

Podijelite:

Radovi najboljih svjetskih fotografa mogu se od ponedjeljka vidjeti u Sponzi. Otvorena je, naime, međunarodna izložba fotografija „Dubrovnik International Photo Salon 2012“ (DIPS 2012), u organizaciji Fotokluba Marin Getaldić.

Za ovu izložbu zaprimljeno je 7 266 fotografija 671 autora iz 59 država, što je čini najvećom međunarodnom izložbom ove godine u Hrvatskoj. Na izložbi se mogu vidjeti najboljih 60 fotografija po izboru povjerenstva sastavljenog od eminentnih fotografskih stručnjaka.

Izložba se odvija pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije fotografske umjetnosti FIAP (Fédération Internationale de l'Art Photographique), krovne organizacije koja okuplja nacionalne fotografske saveze iz cijelog svijeta, udruženja PSA (Photographic Society of America) te Hrvatskog fotosaveza kao strukovnog saveza hrvatskih fotografskih udruga.

Za ovu izložbu fotografi iz cijelog svijeta mogli su dostaviti radove u četiri kategorije – slobodnoj temi u kolor i monokromatskoj tehnici, na temu prirode kao i putne fotografije s temom „Čovjek i more“. Pokroviteljstvo FIAP-a kruna je dosadašnjeg rada Fotokluba Marin Getaldić te potvrda kvalitete djelovanja dubrovačkih fotoamatera budući je ovo prvo pokroviteljstvo dodijeljeno nekoj izložbi u Hrvatskoj u 2012., navode organizatori.

Godišnje se u svijetu organizira samo oko stotinjak izložbi koje zadovoljavaju stroge FIAP-ove kriterije za dobivanje pokroviteljstva.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana